ŽIVETI ZAJEDNO - trejleri

Autori filma: Arijana Saračević Helać i Darko Šper

Film “Znam šta je ofsajd” govori o temi šta za društvo znači kada je sport mnogo više od igre, a u filmu se kao protagonisti pojavljuju i brojni sportisti iz bivše Jugoslavije, koji svedoče da veze između njih nisu bile pokidane ni tokom jugoslovenskih ratova.

Film predstavlja i uspomenu na velikane jugoslovenske košarke, Mirzu Delibašića i Krešimira Ćosića, a govori i o časnim i ljudskim postupcima Dragana Kapičića, Dejana Bodiroge, Bogdana Tanjevića, Zdravka Čečura, Vječislava Tolja…, kao i o akciji zajedničkog navijanja za susedne fudbalske reprezentacije, koju su organizovali mladi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, film govori i o brutalnom ubistvu nekadašnjeg jugoslovenskog rukometnog reprezentativca Gorana Čengića, tokom opsade Sarajeva, 1992. godine.

Dokumentarni film “Znam šta je ofsajd” deo je serijala filmova “Živeti zajedno”, koji je posvećen procesu pomirenja i jačanju međuetničkog poverenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Producenti serijala su Nezavisno društvo novinara Vojvodine i udruženje BH novinari, a projekat “Živeti zajedno” podržala je Evropska unija iz svoga fonda “Jačanje medijskih sloboda u Srbiji”.

# vimeo.com/123716327 Uploaded 122 Plays 0 Comments

ŽIVETI ZAJEDNO - trejleri

Ziveti Zajedno

U okviru projekta “Živjeti zajedno – Serija dokumentaraca o pomirenju i obnovi međuetničkog poverenja u Srbiji i BiH” producirano je pet dokumentarnih filmova i deset istraživačkih tekstova o pozitivnim pričama i građanskoj hrabrosti iz ratnog i poratnog…


+ More

U okviru projekta “Živjeti zajedno – Serija dokumentaraca o pomirenju i obnovi međuetničkog poverenja u Srbiji i BiH” producirano je pet dokumentarnih filmova i deset istraživačkih tekstova o pozitivnim pričama i građanskoj hrabrosti iz ratnog i poratnog perioda na području bivše Jugoslavije. Projekat uz podršku Medijskog fonda EU sprovode organizacije: Udruženje BH novinari i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.
Dokumentarci i priče imaju za cilj da promoviraju vrijednosti suživota, uvažavanja različitosti i solidarnosti među ljudima. Projekat je realizovan u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Producenti serijala su Nezavisno društvo novinara Vojvodine i udruženje BH novinari, a projekat “Živeti zajedno” podržala je Evropska unija iz svoga fonda “Jačanje medijskih sloboda u Srbiji”.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.