1. Live stream recording - Tuesday 1 july 2014

  "Economics is too important to leave to the experts" -

  Top-economist Ha-Joon Chang debates with Robert Went and Esther-Mirjam Sent. Moderated by Joris Luyendijk.

  Ha-Joon Chang: Economie - de gebruiksaanwijzing

  ‘Economie is te belangrijk om aan de economen over te laten’.

  Dit is de kerngedachte van Ha-Joon Changs laatste boek Economie, de gebruiksaanwijzing. De vooraanstaande econoom werd bekend met zijn klassieker 23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme. In dit boek maak hij korte metten met de mythes van het kapitalisme.

  In zijn laatste boek gaat Chang verder. Hij streeft naar actief economisch burgerschap. Het is van belang dat niet alleen beleidsmakers, economen en andere experts economische kennis hebben. Ook u en ik, gemiddelde burgers, moeten genoeg economische kennis hebben om bewust om te gaan met alle economische keuzes die ons worden voorgelegd. Chang vindt dat dit niet alleen moet, maar ook makkelijk kan.

  Chang beseft zich heel goed dat de gemiddelde burger terugdeinst voor de economie. Economie staat te boek als ingewikkelde wetenschap, vol terminologie en cijferbrij. Kortom: iets om aan de experts over te laten. Economie, de gebruiksaanwijzing zet vraagtekens bij dit beeld van de economie. Want hoe wetenschappelijk is economie nou echt? Wat is het terrein van de economie, en wat niet? Is er echt maar één beleid om uit de crisis te komen?

  Chang gaat hier met andere economen over in gesprek. Een programma om niet de econoom, maar de gemiddelde Nederlander de middelen te geven om de economie te doorgronden en bepalen.

  Met Ha-Joon Chang, Robert Went, en Esther-Mirjam Sent. Joris Luyendijk modereert de avond.
  Over Ha-Joon Chang
  De van oorsprong Koreaanse econoom Ha-Joon Chang (1963) studeerde aan de universiteiten van Seoul en Cambridge. Hij was adviseur voor instanties als de Wereldbank, de Asian Development Bank, de European Investment Bank, Oxfam en de overheden van Canada, Japan, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Venezuela. Sinds 1990 doceert hij aan de economische faculteit van Cambridge. Chang heeft inmiddels 13 boeken op zijn naam staan en schrijft regelmatig voor The Guardian.

  debalie.nl/agenda/programma/ha+joon-chang%3a-economie-+-de-gebruiksaanwijzing/e_9491030/p_11634623

  debalie.nl

  # vimeo.com/99670969 Uploaded 1,100 Plays 0 Comments
 2. For more information about the event and to listen to the podcast go to the RSA event page: http://bit.ly/ShHjII

  What is economics? In the second of our exciting series of events celebrating the return of the popular and accessible Pelican books, economist Ha-Joon Chang will provide the tools that every responsible citizen needs to understand - and address - our current economic woes. Chaired by Guardian columnist Zoe Williams.

  Follow the RSA on Twitter: twitter.com/thersaorg
  Like the RSA on Facebook: facebook.com/thersaorg

  Our events are made possible with the support of our Fellowship. Support us by donating or applying to become a Fellow.

  # vimeo.com/96068583 Uploaded 132 Plays 0 Comments
 3. Lecture and Discussion by James Meadway of the new economics foundation (London)

  # vimeo.com/79276901 Uploaded 342 Plays 0 Comments

Economics

Penny Hope

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.