1. Peter Henk Steenhuis en René Gude schreven tezamen het boek Door het beeld - door het woord. Steenhuis blikt terug op deze samenwerking en vertelt hoe René Gude over kunst nadacht. Kunst was in zijn optiek een van de vier trainingspraktijken die de mens ter beschikking staan. In het Agoramodel dat René Gude (met Erno Eskens en Gerard van Stralen) bedacht, worden de trainingspraktijken en de levenssferen geordend.

  # vimeo.com/135470527 Uploaded 135 Plays 0 Comments
 2. Verpleeghuisarts en filosoof Bert Keizer spreekt over het publieke sterven van René Gude. Deze video is opgenomen op 20 mei 2015 in de Rode Hoed, tijdens een door Filosofie Magazine georganiseerde avond over René Gude, de denker. Aan de avond werkten mee: Erno Eskens, Maxim Februari, Tim Fransen, Bert Keizer, Connie Palmen, Daan Roovers, Janne Schra, Coen Simon en Kees van Zantwijk. Centraal stond de filosofie van René Gude. Hoe kunnen we het belang van Bildung in de samenleving kracht bij zetten? Wat betekent optimisme in tijden van tegenslag? Hoe werkt humeurmanagement? Bestaat er zoiets als de kunst van het sterven?

  # vimeo.com/128671767 Uploaded 99 Plays 0 Comments
 3. Deze video is opgenomen op 20 mei 2015 in de Rode Hoed, tijdens een door Filosofie Magazine georganiseerde avond over René Gude, de denker. Met gesprekken, fragmenten en muziek en met medewerking van Erno Eskens, Maxim Februari, Tim Fransen, Bert Keizer, Connie Palmen, Daan Roovers, Janne Schra, Coen Simon en Kees van Zantwijk. Centraal stond de filosofie van René Gude. Hoe kunnen we het belang van Bildung in de samenleving kracht bij zetten? Wat betekent optimisme in tijden van tegenslag? Hoe werkt humeurmanagement? Bestaat er zoiets als de kunst van het sterven?

  # vimeo.com/128671866 Uploaded 69 Plays 1 Comment
 4. Connie Palmen blikt terug op de filosofie van René Gude. Deze video is opgenomen op 20 mei 2015 in de Rode Hoed, tijdens een door Filosofie Magazine georganiseerde avond over René Gude, de denker. Aan de avond werkten mee: Erno Eskens, Maxim Februari, Tim Fransen, Bert Keizer, Connie Palmen, Daan Roovers, Janne Schra, Coen Simon en Kees van Zantwijk. Centraal stond de filosofie van René Gude. Hoe kunnen we het belang van Bildung in de samenleving kracht bij zetten? Wat betekent optimisme in tijden van tegenslag? Hoe werkt humeurmanagement? Bestaat er zoiets als de kunst van het sterven?

  # vimeo.com/128671966 Uploaded 270 Plays 0 Comments
 5. René Gude had een lievelingslied: Ga nooit weg zonder te groeten, van Dolf Brouwers. Het lied werd gezongen door de 400 bezoekers van een door Filosofie Magazine georganiseerde avond over de filosofie van René Gude. De video is opgenomen op 20 mei 2015 in de Rode Hoed. Aan de avond werkten verder mee: Erno Eskens, Maxim Februari, Tim Fransen, Bert Keizer, Connie Palmen, Daan Roovers, Janne Schra, Coen Simon en Kees van Zantwijk. Centraal op deze avond stond de filosofie van René Gude. Hoe kunnen we het belang van Bildung in de samenleving kracht bij zetten? Wat betekent optimisme in tijden van tegenslag? Hoe werkt humeurmanagement? Bestaat er zoiets als de kunst van het sterven?

  # vimeo.com/128672064 Uploaded 65 Plays 0 Comments

René Gude

isvw PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.