1. # vimeo.com/128591479 Uploaded 84 Plays 0 Comments
 2. Henk Oosterling (1952) was nationaal kampioen Japans zwaardvechten, promoveerde cum laude in de filosofie en probeert via Rotterdam Vakmanstad en scholen ervoor te zorgen dat jongeren een echt vak leren, mediawijs en ecowijs in het leven staan. Op woensdag 17 juni verzorgde hij een lezing op de Onderwijsavond in Driebergen. Hij was de laatste spreker in een serie van zeven het voorbije schooljaar. De titel: De noodzaak van mediawijsheid en ecowijsheid in het basisonderwijs

  Oosterling sprak zoals een echte Rotterdammer: vanuit zijn hart, in rake zinnen en doorspekt met grappen. Theorie en praktijk zijn voor Henk Oosterling één, en dat belichaamt hij ook. Hij scheert tussen abstracte begrippen (piramide van Maslow, zelf-actualisatie) even snel door naar de praktijk (‘In de wijk Bloemhof is de wereld van de kinderen maar drie straten groot’). Op de vraag wie hij zelf is, is hij kort. Een Rotterdammer die ageert op cynisme, of positiever gesteld: die vertrouwen heeft in kinderen. Gelooft dat ze meer kunnen dan wij laten zien. En dat iedereen iets kan bereiken als er samengewerkt wordt.

  vakmanstad.nl

  De onderwijsavonden in Driebergen - op landgoed De Horst - bieden, ieder op eigen wijze, inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, voldoende stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien.

  Tickets voor volgende Onderwijsavonden - komend schooljaar - in theater Maitland in Driebergen.
  Zie nivoz.nl & hetkind.org

  Camerawerk en regie: studenten van het ROC Creative Colleg o.l.v. Gustav Khavugimana.

  # vimeo.com/133369000 Uploaded 213 Plays 0 Comments
 3. The Learning Challenge is one way to explain why more challenge leads to enhanced learning. It helps teachers structure lessons, and students challenge themselves. Created by James Nottingham (@JamesNottinghm), the Learning Challenge uses the idea of a "pit," first used by Butler & Edwards. More background information, a full description, & lesson resources can be found in Challenging Learning (2010).

  # vimeo.com/128462566 Uploaded 63.9K Plays 12 Comments

P4C

Arthur Wolf

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.