1. Hoe het de wereld is vergaan, sinds Walter Benjamin van ons is heengegaan.

  Als ware bewakingscamera’s tasten onze ogen voortdurend het scherm van onze gsm, smartphone, computer en tv af. Op zoek naar een echte ontmoeting, een hoopvolle toekomst, een verlossing. De andere kant op kijken lukt niet. Want het catastrofenieuws komt in uiteenlopende gedaanten en uit alle hoeken tegelijk op ons af.

  Deze onrustige bestaansconditie zette Victoria Deluxe en Het Collectief ertoe aan om samen een allegorische bespiegeling te maken op onze hedendaagse maatschappij, met de focus op haar virtuele vlucht. Uitgangspunt is het Passagenwerk van de filosoof Walter Benjamin die – op de vlucht voor de nazi’s – moe en uitgeput uit het leven stapte in Portbou, het eerste Spaanse dorp over de grens met Frankrijk.

  meer info over dit project:
  victoriadeluxe.be/wbenjamin2014/

  # vimeo.com/129773016 Uploaded 107 Plays 0 Comments
 2. Misschien zal ik toch blijven’ is een voorstelling die vertelt hoe vrouwen de heel eigenaardige, grillige, geladen, schone en boeiende, maar toch ook complexe relaties met broers, vaders en mannen beleven.

  # vimeo.com/130301616 Uploaded 98 Plays 0 Comments
 3. In 2011 zette Victoria Deluxe een nieuw groot sociaalartistiek project op onder de noemer ‘De Gedroomde stad’. Deze prikkelende titel verraadt ons verlangen om onze verbeelding in te duiken. De voorbije jaren werden we binnen diverse projecten vaak met ons gezicht tegen de niet zelden heel harde realiteit gedrukt. Nu vinden we dat het tijd is geworden om ons te verbeelden hoe de samenleving er zou kunnen uitzien. Om het voor de mensen die meewerken wat concreet te maken, gebruiken we de stad als schaal van onze verbeeldende arbeid. We zullen onze stad, de stad proberen te her-denken.

  # vimeo.com/130217201 Uploaded 65 Plays 0 Comments
 4. Vanuit een groot verlangen een artistiek, sociaal, geografisch, historisch en medisch onderzoek op te zetten rond het thema arbeid. Onder leiding van enthousiaste en deskundige kunstenaars waar Vlaanderen – pardon België – trots op mag zijn, werkten een veertigtal Gentse burgers mee in één van de vier ateliers. Elke week kwamen ze een of meerdere keren samen. Op basis van het geschreven of gesproken woord, vanuit de blik van alle soorten lenzen of al werkende en doende, gingen ze op zoek. Wat betekent het om te willen werken maar geen werk te vinden, lang en veel te hebben gewerkt en te verlangen naar uw pensioen, te werken als arbeider in de 21ste eeuw, te werken zonder dat ge ervoor betaald wordt, in ’t zwart te werken maar in ’t wit betaald te willen worden ?

  Arbeid voor allen ! (maar niet te veel) is een eigenzinnige doch heel erg betrokken kijk op de wereld van arbeid geworden.

  # vimeo.com/130297502 Uploaded 54 Plays 0 Comments
 5. VIDI VICI is een muziektheaterproductie van Victoria Deluxe in samenwerking met OCMW Gent (Emancipatorische Projectwerking), Circa (Cultuurcentrum Gent) en de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw. In deze muziektheaterproductie werd onderzocht hoe de politici zich vandaag verhouden tot de beslommeringen en noden van de kleine man. Door wie en hoe wordt de kleine man vandaag politiek vertegenwoordigd? En hoe verhouden de gewone mensen zich onderling tot elkaar? Is er nog sprake van solidariteit of zijn we allen concurrenten van elkaar geworden?

  # vimeo.com/130200661 Uploaded 14 Plays 0 Comments

Theater

Victoria Deluxe PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.