De filmserie 'naar het voortgezet onderwijs' is bedoeld om kinderen en ouders aan het denken te zetten over de keuzes waar leerlingen voor komen te staan op het voortgezet onderwijs. In de filmserie vertellen basisschoolkinderen, leerlingen van het voortgezet onderwijs en zeven rolmodellen over hun toekomstdromen, welke keuzes ze maken en waar dat uiteindelijk toe moet leiden.
In deel 1 stellen kinderen van groep 8 vragen over hoe het is op het voortgezet. De leerlingen van drie verschillende klassen op drie verschillende scholen in Enschede geven antwoord op die vragen.

# vimeo.com/130801781 Uploaded 21 Plays 0 Comments

Profiel- en beroepskeuze

Masja de Roy Plus

Hoe kom je tot de keuze voor een opleiding en je beroep? Om die vraag te beantwoorden maakten wij voor het project Oog voor Talent / Beroepsvizier van de gemeente Enschede deze filmserie, ter ondersteuning van de voorlichtingen over het voortgezet onderwijs…


+ More

Hoe kom je tot de keuze voor een opleiding en je beroep? Om die vraag te beantwoorden maakten wij voor het project Oog voor Talent / Beroepsvizier van de gemeente Enschede deze filmserie, ter ondersteuning van de voorlichtingen over het voortgezet onderwijs aan ouders en kinderen van groep 8 hebben. De achterliggende vraag is telkens, op welke manier jonge mensen tot keuzes komen die bepalend zijn voor hun toekomstige beroep. Zowel kinderen als ouders zijn hier vaak nog helemaal niet mee bezig. Het is belangrijk om hier wel alvast over na te denken, omdat dit je later kan helpen bij het maken van een profielkeuze. Tegelijkertijd zal school leuker worden als je nadenkt over de toekomst. Het zal je helpen om gemotiveerd te blijven en om je doel te bepalen.
De filmserie naar het VO 1, 2 en 3 is bedoeld om vragen op te roepen. Het doel is om kinderen en ouders naar zichzelf te laten kijken. In de film vertellen basisschoolkinderen, leerlingen van het voortgezet onderwijs en zeven rolmodellen over hun toekomstdromen, welke keuzes ze maken en waar dat uiteindelijk toe moet leiden.
In de filmserie 'rolmodellen' vertellen vijf vrouwen en mannen met hele uiteenlopende beroepen hoe zij tot de keuze voor hun opleiding en beroep zijn gekomen.
- Anika Embregts vertelt waarom zij techniek zo gaaf vindt en welke voldoening het haar geeft om deze [assie over te brengen op jonge mensen.
- Bart Vaalt vertelt hoe hij van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt als herds manager bij Buitengewone Varkens.
- Arthur Vermeulen van 100% Pure Energie van Raedthuys vertelt wat hij zo interessant vindt aan duurzame energie en windmolens.
- In de medische sector kun je ook technische beroepen kiezen, zoals Senem Demir van Medlon BV.
- Vasilena Rangelova combineert haar baan als web developer met een opleiding Kunst en Techniek aan Saxion Hogeschool.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.