1. Pričа uzimа šаkаmа iz mаgme životа, iz vrele gline, iz živog telа svoju “funtu mesа” i od nje čini nešto što možemo shvаtiti kаo celo, zаvršeno.
  Čovek ne može bez priče, jer bez nje ne može dа sredi svoj život. Uvek smo usred neke priče, morаmo odrediti početаk, sredinu i krаj, morаmo obuhvаtiti sаdržаj: dа bismo je kаsnije mogli posmаtrаti kаo nаš život.

  # vimeo.com/122843240 Uploaded 154 Plays 0 Comments
 2. Čitavi naraštaji su naučili da čitaju, pišu i računaju u kafani!

  Dok se u Engleskoj, ili Francuskoj, generacije prepoznaju po tome ko je učio u Oksfordu, a ko u Kembridžu, ko neku Ekol Normal, a ko na Sorboni; mi, Srpčići smo mogli da se hvalimo ko je učio “Kod zlatnog burenceta”, a ko “Kod tri bagrema”, ko “Kod dva bela goluba”, a ko “Pod lipom”. I mora biti da je to ostavilo neki dublji trag u nama.

  # vimeo.com/122192679 Uploaded 267 Plays 0 Comments
 3. Sport je najvažnija sporedna stvar na svetu! Ove nedelje možete saznati kako i zašto su povezani Šekspir, fudbal i Olimpijada.

  # vimeo.com/121550535 Uploaded 135 Plays 0 Comments
 4. Sećate se, u nekom od prošlih naših susreta, razgovarali smo o lekovitosti šale, o tome da je osmeh na čovekovom licu najlepši nakit, i sve tako, u zasluženu slavu radovanju. Ali, mora biti da ste i vi primetili da stari ljudi – muškarci više i pre nego žene – lako zasuze. I zbog malog povoda. Ponekad i kad bi trebalo da se obraduju, ovde, u krajičku oka, se ovlaži i skupi dovoljno za jednu krupnu suzu, kad oteža ona počne da klizi niz čekinjav obraz, ovako…

  Ima ona svoj put, ispod jagodice, do ivice usne, pa dole. Za prvom, stidljivom suzom krene druga, za drugom treća. Da pitaš onog koji, eto, plače: “Zašto?”, neće umeti da odgovori drukčije nego: “Onako”. Sa ženama je drukčije, lakše, one, brate, umeju sa suzama, plakanje su pretvorile u opasnu veštinu. Svaka čast!

  # vimeo.com/120927514 Uploaded 99 Plays 0 Comments
 5. Sećate se? Prošle nedelje, kad smo razgovarali o laganju, lažima i lažovima, obećao sam, i dao čvrstu reč! da ćemo iduće nedelje, danas, razmišljati i razgovarati o nekoj prijatnoj i lepoj temi.

  Jeste, lako je obećati i zakleti se, teško je ispuniti obećanje. Ali, kako misliti nešto lepo, ugodno i prijatno u ove pomračene dane, kad odasvud stižu ružni glasi, vesti i slike o stradanju i patnji nedužnog naroda?

  # vimeo.com/120250043 Uploaded 90 Plays 0 Comments

NESTO LEPO

Nešto Lepo - serija

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.