1. Vlakbij de stad Groningen zijn er prachtige natuurgebieden te vinden, maar niet iedereen weet dat. De achtertuin van Groningen, een televisieserie voor studenten en jongeren, brengt hier verandering in. In deze serie ontdekt Marloes de natuur rondom de stad. Ze wordt daarbij rondgeleid door boswachter Bart die veel te vertellen heeft. Dit zorgt voor een frisse kijk op de natuur.

  De achtertuin van Groningen is in het voorjaar van 2012 te zien.

  # vimeo.com/32395558 Uploaded 796 Plays 0 Comments
 2. Benton gesignaleerd in de Achtertuin van Groningen???

  achtertuinvangroningen.nl/help-mee

  # vimeo.com/33415682 Uploaded 32 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/35324891 Uploaded 16 Plays 0 Comments
 4. Inzending Bessensap NWO 2013

  Korte samenvatting:
  Arjen Dijkstra is een historicus die voor zijn proefschrift op zoek ging naar de wiskunde van de Gouden Eeuw. Als echte Fries kon Arjen zijn hart ophalen in dit onderzoek waar hij de 17e eeuw opzocht in het idyllische Friese stadje Franeker. In die tijd stond daar een universiteit waar het gonsde van de wiskunde. Arjen neemt ons mee terug in de tijd waar hij laat zien dat ook wiskunde uiteindelijk gewoon mensenwerk is en door de cultuur bepaald. Wat we vandaag de dag wiskunde noemen is niet hetzelfde als de wiskunde van enkele honderden jaren terug.

  Omschrijving Filmmakers:
  Stichting BeeldBepalend stimuleert een bewuste blik te werpen op de eigen leefomgeving en doet dit met onafhankelijke productie van film- en televisieprojecten.
  Filmmaker René de Boer, vormgeefster Harma Makken en wetenschapscommunicatoren Bastiaan de Groot en Marloes ten Kate zijn Arjen Dijkstra gaan volgen terug in de tijd van de 17e eeuw.
  Samen met hulp van Audiogijs voor de muziek en Yoran Staas voor inhoudelijke input is deze korte film tot stand gekomen.
  Met dank aan Arno Cupédo voor de kleurcorrectie.

  # vimeo.com/65044079 Uploaded 260 Plays 0 Comments
 5. Uploaded 147 Plays 0 Comments

Stichting BeeldBepalend

René de Boer Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.