A svájci cég kétéltű kreációja Genfben mutatkozott be élőben 2004 tavaszán.
A Splash első pillantásra egy egyszerű sportkocsinak tűnik, bár 3,76 méteres hosszával szokatlanul rövid, és némi gyanakodásra adhat okot a megemelt orr-rész is, amely egy sportkocsi esetében nem feltétlenül előnyös, viszont a vízben elengedhetetlen. A Splash igazi trükkje a vízben derül ki: a hidraulikusan mozgatható terelőlapok segítségével ugyanis valódi szárnyashajóvá változtatható, amely a vízből nagyrészt kiemelkedve akár 80 km/h sebességgel is haladhat - ez már száguldásnak számít motorcsónakos körökben. Emellett az autó szárazon sem vall szégyent: 5,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h sebességre, és akár 200 km/h-val is képes haladni.
Mindezt egy szokatlan felépítésű motor teszi lehetővé: a Splash motorházában egy kéthengeres, 750 köbcentis, turbófeltöltéses motor dolgozik, amely 140 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 150 Nm 3500-as percenkénti fordulatszámon.

# vimeo.com/2511359 Uploaded 555 Plays 0 Comments

Infomod Rallye

Infomod System

Ez a csatorna az általam forgatott rallye és egyéb autós filmeket foglalja össze

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.