1. Brøchner Hotels oplever at de store udenlandske hotelportaler ikke betaler deres regninger. Hvis det bliver et ja d. 3. december vil Brøchner Hotels få bedre mulighed for at retsforfølge dem. De vil derfor få #ligevilkår i konkurrencen.

  # vimeo.com/148872441 Uploaded
 2. Dansk Erhverv og Dansk Byggeri er gået sammen om at skabe #ligevilkår for de danske virksomheder. På grund af retsforbeholdet står Danmark i dag udenfor en fundamental del af EU’s indre marked, nemlig rets samarbejdet. Det betyder, at danske virksomheder bl.a. har sværere ved at inddrive de penge de har tilgode i udlandet, og ikke bliver behandlet på lige vilkår med andre kreditorer, hvis deres handelspartnere i udlandet går konkurs.
  Danske virksomheder skal derfor løbe en større risiko end deres konkurrenter, når de handler på tværs af EU's grænser, og det skader den danske konkurrenceevne. Dansk Erhverv og Dansk Byggeri anbefaler derfor et JA til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning d. 3. december.

  # vimeo.com/146056503 Uploaded
 3. Advokater kan hente penge hjem fra konkurser i EU… men det kan danske advokater ikke

  Retsforbeholdet holder Danmark uden for de fælles regler for konkurs i EU. Derfor oplever danske advokater, at konkursbo i andre EU-lande ikke vil anerkende dem som kuratorer. Det betyder, at de må ansætte lokale advokater til at føre sagerne for dem. Det gør det dyrere for advokaterne og dermed for de virksomheder, som de arbejder for. Stem ja til en ændring af retsforbeholdet den 3. december og giv #ligevilkår.

  En af de virksomheder der oplever dette problem er Gorrissen Federspiel Advokater. Hør partner John Sommer Schmidt forklarer i videoen til venstre.

  # vimeo.com/146056504 Uploaded
 4. Retsforbeholdet betyder, at Danmark vil falde ud af det europæiske politisamarbejde i Europol til næste forår. Det danske politi arbejder tæt sammen med Europol, og bruger deres database 200 gange om dagen. Falder Danmark ud af samarbejdet, vil det gøre hverdagen meget sværere for dansk politi og meget lettere for kriminelle i Danmark. Hør Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, fortælle hvorfor det er vigtigt at stemme ja d.3 december.

  # vimeo.com/146056506 Uploaded
 5. Retsforbeholdet betyder, at Danmark i dag ikke er med i direktivet om seksuelt misbrug af børn. Børneporno er ofte grænseoverskridende, og for at kunne bekæmpe det effektivt, er det vigtigt, at vi arbejder sammen i EU. Hør Rasmus Kjeldahl, administrerende direktør i Børns Vilkår, fortælle hvorfor det er vigtigt for børnene, at det bliver et ja d. 3 december

  ligevilkår.dk

  # vimeo.com/146056507 Uploaded

Dansk Erhverv

Bideo PRO

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer ca.17.000 virksomheder og mere end 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, transport, oplevelse og velfærd. Det er Dansk…


+ More

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer ca.17.000 virksomheder og mere end 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, transport, oplevelse og velfærd. Det er Dansk Erhvervs mission at skabe konkurrencekraft hos vores medlemmer i en globaliseret økonomi.

Læs mere om Dansk Erhverv på vores hjemmeside: danskerhverv.dk

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.