Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

De formació autodidacta i considerant-se fotògraf pur, García-Alix (Lleó, 1956), realitza, entre 1976 i 1986, retrats de petit format del seu entorn més proper, convertint-se en una crònica d’aquesta generació marcada per la transició democràtica i amb una íntima referència biogràfica de l’artista. Es trasllada a París el 2003, on s’enfronta a una crisi personal, i a una greu malaltia i allà comença una nova etapa explorant amb el format, el vídeo, amb l’obra «Mi alma de cazador en juego», que forma part d’una trilogia, «Tres vídeos tristes». Després de la seva tornada a Madrid el 2005 i viatges crucials com el de la Xina, la seva obra fotogràfica pren un gir més introspectiu no des del ser únicament sinó des dels espais.

De formación autodidacta y considerándose fotógrafo puro, García-Alix (León, 1956), realiza, entre 1976 y 1986, retratos de pequeño formato de su entorno más cercano, convirtiéndose en una crónica de esta generación marcada por la transición democrática y con una íntima referencia biográfica del artista. Se traslada a París en 2003, donde se enfrenta a una crisis personal y a una grave enfermedad y allí comienza una nueva etapa explorando con el formato, el vídeo, con la obra «Mi alma de cazador en juego», la cual forma parte de una trilogía, «Tres vídeos tristes». Tras su vuelta a Madrid en 2005 y viajes cruciales como el de China, su obra fotográfica toma un giro más introspectivo no desde el ser únicamente sino desde los espacios.

Es Baluard web: esbaluard.org/ca/colleccio/artistes/38/garcia-alix-alberto

# vimeo.com/121117663 Uploaded 318 Views 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Museu Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.