Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

José Manuel Broto (Saragossa, 1949) és un ferm defensor de la pintura - pintura, ja des dels seus inicis amb el grup Trama (1973-1978). La seva obra ha anat assolint al llarg dels anys una llibertat progressiva, passant d’una certa contenció inicial de tendència constructivista cap a una major gestualitat i vivacitat cromàtica, sempre dins l’abstracció. Amb predomini dels grans formats, les seves peces es caracteritzen per l’acurada factura de les superfícies pictòriques, sovint grans superfícies de color, on sol superposa elements pictòrics més dinàmics. L’artista, diu, pretén aportar felicitat a l’espectador amb la seva obra.

José Manuel Broto (Zaragoza, 1949) es un firme defensor de la pintura-pintura, ya desde sus inicios con el grupo Trama (1973 -78). Su obra ha ido adquiriendo a lo largo de los años una libertad progresiva, pasando de una cierta contención inicial de tendencia constructivista hacia una mayor gestualidad y vivacidad cromática, siempre dentro de la abstracción. Con predominio de los grandes formatos, sus piezas se caracterizan por la cuidadosa factura de las superficies pictóricas, a menudo grandes superficies de color, donde suele superponer elementos pictóricos más dinámicos. El artista, dice, pretende aportar felicidad al espectador con su obra.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/coleccion/artistas/jose-manuel-broto/

# vimeo.com/147576552 Uploaded 176 Views 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Museu

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.