Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Format com a pintor, Josep Maria Alcover (Palma, 1950), qüestionà la pintura des de la pròpia pràctica fins arribar a renunciar-hi per dedicar-se íntegrament a l’escultura a partir dels anys 70. Investigador incansable, la seva trajectòria ha vingut sempre marcada per un procés de reflexió específic. A nivell formal, els resultats d’aquest procés reflexiu han passat per diferents estadis, dels mòduls geomètrics dels anys 80 i 90, que des de la crítica s’han volgut emparentar amb el minimalisme, fins a una etapa més orgànica que duu a terme de mitjans dels anys 90, de caire més intuïtiu i processual.

Formado como pintor, Josep Maria Alcover (Palma, 1950), cuestionó la pintura desde la propia práctica hasta llegar a renunciar a ella para dedicarse íntegramente a la escultura a partir de los años 70. Investigador incansable, su trayectoria ha venido siempre marcada por un proceso de reflexión específico. A nivel formal, los resultados de este proceso reflexivo han pasado por diferentes estadios, de los módulos geométricos de los años 80 y 90, que desde la crítica se han querido emparentar con el minimalismo, hasta una etapa más orgánica que lleva a cabo desde mediados de los 90, de cariz más intuitivo y procesual.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/ca/colleccio/artistes/162/alcover-josep-maria

# vimeo.com/151872600 Uploaded 158 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.