Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

El paisatge es troba en el rerefons de tota l'obra de Guillem Nadal (Sant Llorenç des Cardassar, 1957). La comprensió de la naturalesa en el seu aspecte més profund ha donat peu a la creació una obra tel·lúrica que sembli operar com aquella, en un fluir essencial i sincer, com la branca que neix d'un tronc, com un batec, això no implica, però, facilitat. Com en la natura, els seus fruits són diversos i es combinen, s'entremesclen: la pintura assoleix qualitats tàctils; l'escultura sembla arrelar i eludir sovint la mà de l'artista: branques, sacs, cranis... L'obra de Guillem Nadal és fruit d'una recerca primordial i en tant que defuig allò superflu no necessita d'ostentacions, d'aquí la contenció cromàtica: blancs, negres, terrosos. Una recerca que l'artista duu a terme a través del viatge, un viatge que es sap també interior.

El paisaje se encuentra en el trasfondo de toda la obra de Guillem Nadal (Sant Llorenç des Cardassar, 1957). La comprensión de la naturaleza en su aspecto más profundo a dado pie a la creación de una obra telúrica que parece operar como aquella, en un fluir esencial y sincero, como la rama que nace de un tronco, como un latido, aunque eso no implica, sin embargo, facilidad. Como en la naturaleza, sus frutos son diversos y se combinan, se entremezclan: ramas, sacos, cráneos... La obra de Guillem Nadal es fruto de una búsqueda primordial y en tanto que rehúye lo superfluo no necesita de ostentaciones, de ahí la contención cromática: blancos, negros, terrosos. Una investigación que el artista lleva a cabo a través del viaje, un viaje que se sabe también interior.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/ca/colleccio/artistes/158/guillem-nadal

# vimeo.com/153241425 Uploaded 183 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.