Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Daniel Canogar (Madrid,1964) s'inicià en la fotografia als 14 anys. Gradualment la seva producció derivà cap a les creacions tridimensionals realitzades generalment amb materials del món de la tecnologia. A finals dels anys 90 desenvolupà un sistema de multi-projecció utilitzant cables de fibra òptica. El fil conductor de la seva obra és l'anàlisi de com interactuen allò artificial i allò biològic i de com el cos humà és repensat i reincorporat a través de la tecnologia. Les seves instal•lacions, que tenen una gran força estètica i depuració visual, amaguen missatges complexos com la crítica a l'obsolescència programada. En aquest sentit, realitza les seves peces amb material tecnològic de rebuig, com bombetes, cables, CD's o cintes de vídeo dotant així al material caduc d'una nova identitat i fent alhora un retrat crític del nostre temps. Els seus treballs reclamen un espectador actiu.

Daniel Canogar (Madrid, 1964) se inició en la fotografía a los 14 años. Gradualmente su producción derivó hacia las creaciones tridimensionales realizadas generalmente con materiales del mundo de la tecnología. A finales de los 90 desarrolló un sistema de multiproyección usando cables de fibra óptica. El hilo conductor de su obra es el análisis de cómo interactúan lo artificial y lo biológico y de como el cuerpo humano es repensado y reincorporado a través de la tecnología. Sus instalaciones, que tienen una gran fuerza estética y depuración visual, esconden mensajes complejos como la crítica a la obsolescencia programada. En este sentido, realiza sus piezas con material tecnológico de desecho, como bombillas, cables, CD's o cintas de vídeo dotando así al material caduco de una nueva identidad y haciendo a su vez un retrato crítico de nuestro tiempo. Sus trabajos reclaman un espectador activo.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/ca/colleccio/artistes/122/canogar-daniel

# vimeo.com/153594734 Uploaded 43 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.