Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Núria Marquès (Ciutadella, Menorca, 1975) viu i treballa a Barcelona. Artista interessada en l’experimentació en els mitjans, desenvolupa la seva obra a través del dibuix, la fotografia, l’escultura i el vídeo, tot i que és el primer el fil conductor de la seva obra. El seu discurs, centrat en el jo interior, tracta sobre les pressions psicològiques a les quals ens veiem sotmesos diàriament i el desig de fugir cap a un estat de felicitat permanent i crear el nostre paradís artificial. L’ansietat, la por i la repressió són els temes recurrents a la seva investigació, concebuts com el reflex d’una societat massa exigent i frenètica que porta les persones a situacions extremes de descontrol psíquic. En la seva obra més recent, a més de continuar explorant les possibilitats de la fotografia, desenvolupa una sèrie de dibuixos, fruit d’una introspecció personal, que realitza a través d’un personatge inventat, que acaba sent objecte d’un curt d’animació: Once upon a time, un conte que crea per a la Biennal de Turku, Finlàndia (2007), i que és un punt de referència per a la seva producció artística posterior.

Núria Marquès (Ciutadella, Menorca, 1975) vive y trabaja en Barcelona. Artista interesada en la experimentación en los medios, desarrolla su obra a través del dibujo, la fotografía, la escultura y el vídeo, aunque es el primero el hilo conductor de su obra. Su discurso, centrado en el yo interior, trata sobre las presiones psicológicas a las cuales nos vemos sometidos diariamente y el deseo de huir hacia un estado de felicidad permanente creando nuestro paraíso artificial. La ansiedad, el miedo y la represión son los temas recurrentes en su investigación, concebidos como el reflejo de una sociedad demasiado exigente y frenética que lleva a las personas a situaciones extremas de descontrol psíquico. En su obra más reciente, además de continuar explorando las posibilidades de la fotografía, desarrolla una serie de dibujos, fruto de una introspección personal, que realiza a través de un personaje inventado, que acaba siendo objeto de un corto de animación: Once upon a time, un cuento que crea para la Bienal de Turku, Finlandia (2007), y que es un punto de referencia para su producción artística posterior.

Web d’Es Baluard: esbaluard.org/es/colleccio/artistes/138/marques-nuria

# vimeo.com/153898537 Uploaded 114 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.