Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

La trajectòria de Luis Gordillo (Sevilla, 1934), centrada en el medi pictòric, es caracteritza per la multiplicitat de registres a nivell conceptual i tècnic amb els quals ha experimentat des dels seus inicis a la segona meitat dels anys cinquanta. «L’apropiació pictòrica de Gordillo», com la definia Simón Marchán Fiz, bascula entre la figuració i l’abstracció; arrenca amb una primera etapa vinculada a la pràctica informalista per deixar pas després, en les dècades següents, a l’estètica pop i a la via geomètrica. Una investigació al voltant de la imatge, orgànica i ambigua, en què recorre a la fotografia, el document, el collage i a diverses tècniques fotomecàniques, fins i tot Internet, per donar forma a un llenguatge realista depurat. Resideix a Madrid.

La trayectoria de Luis Gordillo (Sevilla, 1934), centrada en el medio pictórico, se caracteriza por la multiplicidad de registros a nivel conceptual y técnico con los que ha experimentado, desde sus inicios en la segunda mitad de los años 50, de la figuración a la abstracción. «La apropiación pictórica de Gordillo» como definía Simón Marchán Fiz, bascula entre la figuración y la abstracción; arranca con una primera etapa vinculada a la práctica informalista, para luego dar paso a la estética pop y la vía geométrica en las décadas siguientes. Una investigación en torno a la imagen, orgánica y ambigua, en la que recurre a la fotografía, el documento, el collage, y diversas técnicas fotomecánicas, incluso Internet, para dar forma a un lenguaje realista depurado. Reside en Madrid

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/coleccion/artistas/luis-gordillo/

# vimeo.com/249060721 Uploaded 26 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.