Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Autora representativa de l’art conceptual i pionera, al seu temps, en accions i reflexions innovadores, Concha Jerez (Las Palmas de Gran Canaria, 1941) ha estat guardonada recentment amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2015 i el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2017. A la seva producció, avançada en l’ús de nous llenguatges tecnològics, apareixen temes d’un activisme persistent que tracten sobre la marginació, l’esdevenir del temps o el poder de la manipulació dels mitjans de comunicació. La seva obra, sempre entre allò analògic i allò digital, empra la tecnologia per realitzar propostes complexes a nivell conceptual però senzilles d’aparença. Es dedica a l’art des del 1973 i als inicis centra la seva obra en el desenvolupament del concepte d’instal·lació. Al començament dels anys vuitanta amplià la seva activitat amb la «performance», que manté sempre el compromís amb els temes socials.

Autora representativa del arte conceptual y pionera en acciones y reflexiones innovadoras en su tiempo, Concha Jerez (Las Palmas de Gran Canaria, 1941) ha sido galardonada recientemente con el Premio Nacional de Artes Plásticas 2015 y el premio Velázquez de Artes Plásticas 2017. En su producción, avanzada en el uso de nuevos lenguajes tecnológicos, aparecen temas de un activismo persistente que tratan sobre la marginación, el devenir del tiempo o el poder de la manipulación de los medios de comunicación. Su obra está siempre entre lo analógico y lo digital, emplea la tecnología para realizar propuestas complejas a nivel conceptual pero sencillas de apariencia. Se dedica al arte desde 1973 centrando su obra, en sus inicios, en el desarrollo del concepto de instalación. A principios de los 80 amplió su actividad hacia la «performance», siempre manteniendo su compromiso con los temas sociales.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/coleccion/artistas/concha-jerez/

# vimeo.com/257090619 Uploaded 16 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.