Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Nascut a França (Montoire, 1952), fill d’exiliats espanyols, Jean Marie del Moral comença la carrera com a fotògraf a la França dels anys setanta treballant com a fotoperiodista. La relació amb Joan Miró i l’estada al seu estudi li feren virar el rumb cap a altres percepcions, les que ens evoquen els artistes i els seus estudis. Així començà un arxiu fotogràfic d’artistes que durant anys li han obert els estudis, lloc on es produeix el fet creatiu, el gest intel·lectual, el gest que executa les obres en els límits d’unes parets que són el recinte propiciatori per a la creació. Mirar l’altre a través d’un fa comprendre el succés i el moment. El resultat del treball de Jean Marie del Moral esdevé una gran enciclopèdia d’imatges que mostra el desenvolupament de la pintura del darrer quart del segle XX fins als nostres dies.

Nacido en Francia (Montoire, 1952), hijo de exiliados españoles, Jean Marie del Moral comienza su carrera como fotógrafo en la Francia de los años setenta, trabajando como fotoperiodista. Su relación con Joan Miró y la estancia en su estudio en 1978 hizo virar su rumbo hacia otras percepciones, las que nos evocan los artistas y sus estudios. Así inició un archivo fotográfico de artistas que durante años le han abierto sus estudios, lugar donde se produce el hecho creativo. El resultado del trabajo de Jean Marie del Moral está siendo una gran enciclopedia de imágenes que muestra el desarrollo de la pintura del último cuarto del siglo XX hasta nuestros días.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/ca/coleccion/artistas/jean-marie-del-moral/

# vimeo.com/279827312 Uploaded 42 Views 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.