Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Teresa Matas (Tortosa, 1947) inicia la seva trajectòria artística a la dècada dels setanta amb el dibuix i la pintura com a mitjans principals que després amplia amb diverses tècniques i disciplines com el fotomuntatge, l'escultura, la ceràmica, la «performance», el vídeo, la instal·lació i la intervenció en l'espai públic.

El seu treball s'articula al voltant d'un eix, el fet autoreferencial, a partir del qual desenvolupa diverses sèries temàtiques en les que, des d'una perspectiva feminista, materialitza el paper de la dona en la societat actual i la violència de gènere, així com la representació del jo des d'un context on la dramatúrgia del dolor i el dol prenen un lloc rellevant. Pel que fa a les pràctiques conceptualistes i l'art povera, Matas se n'apropia del cos, el text i el material tèxtil com a vehicles de reflexió de les seves experiències més properes.

Teresa Matas (Tortosa, 1947) inicia su trayectoria artística en la década de los setenta con el dibujo y la pintura como medios principales que después amplía con diversas técnicas y disciplinas como el fotomontaje, la escultura, la cerámica, la «performance», el vídeo, la instalación y la intervención en el espacio público.

Su trabajo se articula en torno a un eje, lo autorreferencial, a partir del cual desarrolla diversas series temáticas en las que, desde una perspectiva feminista, materializa el papel de la mujer en la sociedad actual y la violencia de género, así como la representación del yo desde un contexto donde la dramaturgia del dolor y el duelo toman un lugar relevante. En referencia a las prácticas conceptualistas y el arte povera, Matas se apropia del cuerpo, el texto y el material textil como vehículos de reflexión de sus experiencias más próximas.

Web d’Es Baluard: esbaluard.org/coleccion/artistas/teresa-matas/

# vimeo.com/283924188 Uploaded 58 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.