Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Joan Morey (Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca, 1972) treballa en projectes cada un dels quals suposa un procés de reflexió en torn a l’art i a la societat contemporanis. Articulats majoritàriament a través de la performance, sovint inclouen intèrprets i de vegades el mateix públic. És comú també en la seva obra l’ús d’estratègies de producció prestades d’altres àmbits, com el del cinema o el de la moda, en el darrer cas trobem l’exemple de la marca STP (Soy Tu Puta) que creà en els inicis de la seva carrera artística. L’ús d’una estètica obscura pròpia de les pràctiques subculturals “BSDM” va en consonància amb el tema que es troba en el rerefons dels seus treballs: l’angoixa existencial, el buit, l’apatia, el tedi... En definitiva, una visió pessimista de l’individu passada pel filtre de la modernitat, amb la influència d’autors com Passolini, Beckett, Artaud o Fassbinder, per citar-ne alguns.

Joan Morey (Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca, 1972) trabaja en proyectos cada uno de los cuales suponen un proceso de reflexión en torno al arte y a la sociedad contemporáneos. Articulados mayoritariamente a través de la performance, a menudo incluyen intérpretes y a veces el mismo público. Es común también en su obra el uso de estrategias de producción prestadas de otros ámbitos, como el del cine o el de la moda, en el último caso encontramos el ejemplo de la marca STP (Soy Tu Puta) que creó en los inicios de su carrera artística. El uso de una estética oscura propia de las prácticas subculturales “BSDM” va en consonancia con el tema que se encuentra en el trasfondo de sus trabajos: la angustia existencial, el vacío, la apatía, el tedio... En definitiva, una visión pesimista del individuo pasada por el filtro de la modernidad, con la influencia de autores como Pasolini, Beckett, Artaud o Fassbinder, por citar algunos.

Web d'Es Baluard: esbaluard.org/coleccion/artistas/joan-morey/

# vimeo.com/151882206 Uploaded 199 Plays 0 Comments

Arxiu Balears / Archivo Baleares / Balearics Files

Es Baluard Plus

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a…


+ More

Plataforma digital d'Es Baluard per al coneixement dels creadors i agents vinculats a la col·lecció del museu i a l'entorn artístic de les Illes Balears.

Plataforma digital de Es Baluard para el conocimiento de los creadores y agentes vinculados a la colección del museo y al entorno artístico de las Islas Baleares.

Es Baluard's digital platform for the knowledge of those creators and agents linked to the museum's collection and the Balearic Islands artistic surroundings.

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.