Punkmedia's bedrijfsvideo's

Hoe doet Arnhem het op economisch gebied ten opzichte van de regio en Nederland? 150 ondernemers waren vanavond in het Havenrestaurant op industrieterrein Kleefse Waard aanwezig voor OKA XL, een ledenvergadering van Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) waar de Rabobank Arnhem en Omstreken haar onderzoeksrapport ‘De Kracht van Arnhem’ presenteerde naar de economische kracht, groei en prestatie van Arnhem ten opzichte van het regionale en landelijke beeld.

arnhem-direct.nl/werken/berichten/20100915_arnhem_economisch_gezonder_dan_regio_en_landelijk/

Het onderzoek, dat door het KEO (Kennis en Economisch Onderzoek van de Rabobank) is uitgevoerd in opdracht van Rabobank Arnhem en Omstreken, brengt het economisch presteren van Arnhem in 2008 en 2009 in kaart en blikt vooruit tot 2012. De Rabobank besloot het onderzoek uit te voeren om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de Arnhemse economie en dit inzicht te delen met lokale ondernemers en bestuurders.

rabobank.nl/images/onderzoeksrapport_de_kracht_van_arnhem_29279402.pdf

Bijeenkomst OKA
In het Havenrestaurant op Industrieterrein Kleefse Waard waren zo’n 150 geïnteresseerden aanwezig om de resultaten van het onderzoek te vernemen. De bijeenkomst begon met een inleiding van Tim Legierse, macro-econoom bij het Kennis en Economisch Onderzoek (KEO) van de Rabobank, over de recessie van 2009 in Nederland, die te boeken gaat als de hevigste in vredestijd sinds de jaren dertig. Daarna werden de resultaten van het onderzoek ‘De Kracht van Arnhem’ in filmvorm gepresenteerd (zie video hierboven) en volgde een paneldiscussie met lokale ondernemers en bestuurders: wethouder Michiel van Wessum, directeur Alex van Hoof van Burgers’ Zoo, directeur Bedrijven René Jansen van Rabobank Arnhem en Omstreken en onderzoeker Rogier Aalders (KEO).

Ook op youtube.com/watch?v=q610-Vee4jI

Resultaten
Uit de analyse van het onderzoek blijkt dat de recessie goed voelbaar is geweest in Arnhem. Maar dat Arnhem het in het slechte economische klimaat in 2009 relatief goed heeft gedaan. De verwachting is dat de werkgelegenheid in Arnhem het komende jaar ongeveer gelijk blijft, maar dat het werkloosheidscijfer nog wel blijft stijgen. Het gehele onderzoeksrapport van ‘De Kracht van Arnhem’ is te downloaden via rabobank.nl/arnhem.

# vimeo.com/15022230 Uploaded 203 Plays 0 Comments

Punkmedia's bedrijfsvideo's

punkmedia PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.