1. Du er ikke under loven!
  Da Gud gav loven viser den oss egentlig hvor umulig det er å komme til ham på egenhånd og ved egen gjerninger, så du kan også si at loven var en forberedelse på at Jesus skulle komme, for den viste hvor maktesløse menneskene var i forhold til syndens makt.
  Loven viser oss egentlig at vi trenger en frelser, vi trenger Jesus for å bli fri fra syndens makt, vi klarer ikke det på egenhånd.
  Loven kan ikke, og har aldri vært ment for å sette oss fri fra syndens makt. 

  Alle trenger å se at det er ikke vår egen godhet som vil lede oss til Gud og sette oss fri fra synd, men det handler om å sette sin lit til en person som bar all verdens synd. Han er kalt veien, sannheten og livet, og hans navn er: Jesus!
  Det handler om å sette vår lit til ham og hva han har gjort for oss, ikke hva vi må gjøre for ham.

  # vimeo.com/124892919 Uploaded 64 Plays 0 Comments
 2. Hvis du har et barn, og det begynner å gå, så er du ikke opptatt av alle fallene han har hatt. Du er ikke fokusert på og du teller ikke hvor mange ganger barnet faller før det begynner å gå, eller skjenner på det hver gang det falt. Nei, ditt fokus er på at barnet begynte å gå!
  Dette er Guds fokus også: Han heier på deg og sier: Kom igjen, ta det neste steget også! Du kan gjøre det, for jeg er her for alltid å hjelpe deg.
  Gud er begeistret for alle nye sannheter du får en åpenbaring om, og han vil hjelpe deg i din vandring til å oppdage mer og mer om hvem han er og sannheter som vil lede deg til mer og mer til å stole på ham!
  Gud er ikke sint for hvert fall du har heller, men han er alltid der for å elske deg og løfte deg ut av syndens klør.

  # vimeo.com/124892879 Uploaded 95 Plays 0 Comments
 3. Jeg ønsker bare å komme med en kort utfordring og oppmuntring til dere som ser eller lytter til undervisningen min.

  Jeg får mange gode tilbakemeldinger om at undervisningen min har forandret menneskers liv.

  Jeg har et stort hjerte for for at mennesker skal finne sin verdi i Gud, hvor høyt de er elsket av ham, og ønsker også at flest mulig skal bli kjent med ham og hans sønn Jesus.

  Gud har gitt meg et spesielt hjerte for to folkeslag, og det er selvfølgelig nordmenn, men også et folkeslag fra Burma/Myanmar som heter shanfolket.

  Allerede har jeg noe undervisning på Engelsk og noen andre språk, men har også et ønske og visjon om å få spredd denne undervisningen og de gode nyhetene mer inn i Myanmar/Burma og de folk som bor der, som blant annet Shanfoket som jeg jobber blant.

  All undervisning du finner på Bibelundevisning.com og Nettbibelskolen.com er helt gratis.
  Men jeg har lagt ned en del penger og mye tid for å drive dem.

  I tillegg til nettsidene, så jobber jeg som misjonær i Nord-Thailand.
  Jeg har for tiden ingen konkret menighet som støtter meg i dette.
  I all arbeid jeg gjør er jeg avhengig av at noen gir meg økonomisk støtte.

  Jeg jobber i en organisasjon som heter Ungdom i Oppdrag og de betaler ikke ut lønn. I denne organisasjonen er vi er selv ansvarlig for å få inn der vi trenger.

  Konkret hva du vil støtte meg med er følgende:
  Drive nettsidene (jeg har 4 sider)
  Utstyr til dette
  Reise utgifter (som turer jeg har over grensen, eller andre reise utgifter som overnatting og fly)
  Visum til Thailand og når jeg besøker nabolandet. (Ca 6 000 kr i året)
  Andre utgifter jeg har i forbindelse misjonsarbeid jeg gjør (skatter, forsikring, bilutgifter etc.) og ellers det jeg trenger privat.

  Jeg har også en visjon og ønske om å få oversatt undervisningen min og gitt det ut på Shan, Thai og Burmesisk. (Jeg har som sagt allerde noe på Engelsk, men ønsker også å utvide dette.)

  Skulle du ønske å støtte meg kan du bruke følgende kontonr.
  9710 27 46787

  # vimeo.com/124754911 Uploaded 273 Plays 0 Comments
 4. Jeg har tro på å drive ut onde ånder, men vi kan også falle i den fellen å tro at vi må ha manifestasjoner på en eller annen måte for at en ånd skal bli drevet ut.

  Jeg har som sagt opplevd flere ganger at det ikke har vært noen manifestasjoner, men bare ved å se sannheter i Guds Ord kan sette mennesker fri!

  Alle som er bundet av, eller har demoner, er bundet i frykt. Og i 1Joh 4:18 står det at den fullkomne kjærlighet driver all frykt ut. Jeg har sett at når mennesker får en åpenbaring av Guds kjærlighet, har ikke fryktens ånd noe fotfeste og de forsvinner, uten noen store manifestasjoner. Jeg tror faktisk at ting er så enkelt som dette!

  Noe jeg har sett, er at når man tar opp dette emne, så kommer ofte djevelen med en ekstra frykt. Det kan enten være at man er redd for manifestasjoner, eller at hvis man ikke har noen manifestasjoner eller at man ikke føler noen ting, så har man ikke blitt fri demonene og de er der fremdeles.
  Hvis du ser den fullkomne kjærlighet, som er Gud, vil disse fryktene også bli tatt hånd om.

  # vimeo.com/123747115 Uploaded 37 Plays 0 Comments
 5. Husk at andre ikke er din fiende, for de er ofte også programmert av en åndsmakt, og vi kan lære oss opp til å gjenkjenne den.
  Det vil ikke si at du skal gå rett opp til dem og si: Vik bak meg satan, når de sier noe som kommer fra den ondes rike, men si gjerne det som er motsatt. Hvis de sier ting eller handler i hat og bitterhet, vis kjærlighet og overbærenhet.
  Ofte vil fienden komme med tanker om at den og de personene som er mine fiender. Vi kan kanskje tenke: Om bare min kone kunne være litt annerledes, eller min mor.
  Men din kone eller moren din er ikke din fiende, det ånder som står bak og som ønsker å ødelegge ditt forhold.
  Så hvordan kan du få din kone, mann eller mor til å være annerledes? Kjefte på dem, si hvor ille de er? Nei, be for dem, og kanskje du trenger en forandring i dine tanker imot dem? Det kan være ånder bak den måten du tenker og handler på også.
  Så lær deg opp til stadig og omvende deg (se hva jeg sier om omvendelse tidligere i denne undervisningen, for det handler rett og slett om å se en sannhet og forandre sine tanker til hva som er sant), og det starter ofte med oss.
  Ikke vent på at andre skal forandre seg, men tenk igjennom løgner som du kanskje tror på i lyset av sannheten du nå vet.

  # vimeo.com/123747114 Uploaded 62 Plays 0 Comments

Bibelundervisning

Tore Johannessen Plus

Undervisning fra Tore Johannessen på bibelundervisning.com og nettbibelskolen.com

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.