BOAT SESSIONS

 1. # vimeo.com/73814554 Uploaded 148 Plays 0 Comments
 2. # vimeo.com/73814524 Uploaded 44 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/73814493 Uploaded 53 Plays 0 Comments
 4. # vimeo.com/70854108 Uploaded 46 Plays 0 Comments
 5. Öland tar sig an M/S Borgila. Syskonduon Ellda, med ett kritikerrosat debutalbum i bakfickan, tog med sig hela storbandet för att framföra "Det Gick Ifrån".

  Vilka är ni?

  – Vi är Ida och Pelle, två syskon från Öland från början som kör hiphop med liveband, lite funkigt och souligt. Vi har producerat allt själva och har funnits i två, tre år.

  Hur mycket folk fanns det att bolla musikidéer på Öland?

  – Absolut ingenting. Det är lite ironiskt att det blev som det blev för oss, det är ingen musikfamilj vi kommer ifrån. Men det har varit en drivkraft inom en själv, så man har väl sökt sig till andra ställen.

  Vi hörde på ”Det Gick Ifrån”, har det hänt mycket för er under den senaste tiden?

  Ofantligt mycket. Därför blev det rätt kul att skriva låten. Det började med att vi flyttade till Stockholm, sen har vi gjort en EP och vårt debutalbum. Och så har vi satt ihop bandet och spelat jättemycket.

  Berätta om arbetet bakom skivan – ”Hybris”?

  – Vi gjorde den under Idas år på musikproduktionslinjen på Kulturama. Vi producerade, skrev och mixade till stor del allt själva. Det var skoj men mycket slit. Men i efterhand är vi sjukt nöjda.

  Vad har ni i kikarn framöver?

  – Imorgon ska vi spela in en musikvideo som kommer under sommaren. Vi har också två låtar på gång som kommer som en singel i sommar eller höst.

  Annars då. Hur lever man som musiker i Sverige på 00-talet?

  – Man måste vara väldigt bra på väldigt mycket. Sen lever vi på distanskomvuxkurser som ger CSN och kör stenhårt på musiken (Pelle) och jobbar som sånglärare, till och med konferencier ibland (Ida). Även om man blir signad blir det inte så mycket pengar. Det är inte lätt, men det är kul.

  # vimeo.com/67406251 Uploaded 636 Plays 0 Comments

BOAT SESSIONS

KATLA STUDIOS PRO

Sverige och Stockholm svämmar idag över av grymma band, sångare, dragspelare, rappare... you name it. Problemet är att många av dem inte syns.
På Söder Mälarstrand ligger M/S Borgila och guppar. Här tänker vi rikta strålkastarna mot dem. Det här är…


+ More

Sverige och Stockholm svämmar idag över av grymma band, sångare, dragspelare, rappare... you name it. Problemet är att många av dem inte syns.
På Söder Mälarstrand ligger M/S Borgila och guppar. Här tänker vi rikta strålkastarna mot dem. Det här är BOAT SESSIONS (#BoatSessions)

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.