Musical

Musical Aalborg Katedralskole 2013

Uploaded

Musical

rytter Plus

Velkommen til Club 27!

Velkommen mine Damer og Herrer. Velkommen til Club 27’s kontante verden af unge døde helte og heltinder. En verden af ekstrem kreativitet og ekstrapotenseret livsdyrkelse, men også et univers af dødsmytologi og perverteret evig…


+ More

Velkommen til Club 27!

Velkommen mine Damer og Herrer. Velkommen til Club 27’s kontante verden af unge døde helte og heltinder. En verden af ekstrem kreativitet og ekstrapotenseret livsdyrkelse, men også et univers af dødsmytologi og perverteret evig ungdom. Velkommen!

I slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne døde nogle særdeles markante unge musikere. De havde alle det til fælles, at de havde levet et stærkt og vildt musikerliv på kanten af traditionel moral og på tværs af de sociale normer. De havde musikalsk tilhørt en inderkreds af 1960’ernes eksperimenterende og fornyende musikliv, og de var samtidig hurtigt blevet ikoner for et bredere kulturelt opbrud, Ungdomsoprøret. Til fælles havde de også, at de alle kun var 27 år, da de døde: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Jim Morrison var navnene. Dette nu mytologiske tal – 27 - er senere også blevet udfaldet for musikernavne som Kurt Cobain og Amy Winehouse i livsrouletten. Man taler derfor om en Club 27. The Number 27.

Teaterkoncerten Club 27 er et tidløst møde, der behandler denne klubs musik i kommenterende genfortolkninger samt aktualiserer udsagnet og idealet om at leve stærkt og dø ung. Et udsagn, der efter Ungdomsoprørets kulturforandrende, globale sejrs- march, bliver spiren til en ekstrem ungdomsdyrkelse.

Nok kan alle mennesker ikke dø unge og indløse medlemskort til Club 27, men idealet om at leve livet fuldt ud i en nærved uendelig ungdomsfase - og flugten fra virkelighedens krav er i dag en livspraksis for mange. Alligevel er der håb, for livet er også at tage stilling og reflektere over konsekvenserne af valgene. Netop dette håb rummer just musikken, hvor de unge dødes tekster fra livet i overhalingsbanen paradoksalt nok giver mening til det lange, seje træk med eksistensen i alle livsaldrene. Måske er deres offer, det korte, intense liv, gaven til det almene menneskes længere og mere kontemplative tilværelse? Heri ligger nøglen til Club 27’s fascinationskraft.

PROGRAM:
Prolog (Mads)
Riders on the Storm (Anne Sofie)
Jumping Jack Flash (David)
Try (Sif)
Wake Up Alone (Lærke)
In Bloom (Stine S.)
De syv Dyder (Heidi og Ida)
People are Strange (Liv)
Purple Haze (Oskar)
Move Over (Stine A.)
Smeels like Teen Spirit (Kor)
Rehab (Amalie)
Angel (Luna)
Light my fire (Olivia)
Satisfaction (Johan)
Fugleflugt (Mads)
Alabama Song (Alle)

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.