Croduino lekcije

 1. e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

  U prvoj lekciji, koju smo nazvali uvodom, upoznajete Davida koji će Vas voditi kroz lekcije, saznajete što je Croduino i njegove dijelove, pokazujemo kako podesiti računalo na koje spajate Croduino i na kraju ćemo naučiti napisati naš prvi program za Croduino - bljeskat ćemo LEDicu.

  tutorijali = lekcije
  nulta lekcija* :)

  2013 CC BY-NC-SA
  http://www.e-radionica.com

  # vimeo.com/72101108 Uploaded 4,601 Plays 2 Comments
 2. e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

  U drugoj lekciji se upoznajemo s našim novim najboljim prijateljem - eksperimentalnom pločicom, saznajemo što je to otpornik, LEDica i pushbutton, pravimo naš prvi sklop na pločici te učimo funkcije if i else u Arduino programu.

  Croduino set za početnike: http://www.e-radionica.com/products/croduino-set-za-pocetnike
  Kalkulator za otporike: http://www.e-radionica.com/kalkulatorohm
  Program s tri LEDice i tri otpornika: http://www.e-radionica.com/blogs/novosti/8674825-croduino-lekcija-2-sve-digitalno

  2013 CC BY-NC-SA
  http://www.e-radionica.com

  # vimeo.com/72578367 Uploaded 2,057 Plays 2 Comments
 3. e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

  U trećoj lekciji se upoznajemo s malo kompliciranijim analognim protokolom, proučavamo analogne izlaze te opciju PWM, učimo što sve možemo napraviti s analognim senzorima, upozajemo se s foto-otponikom te učimo funkcije analogRead, analogWrite i map.

  Croduino set za početnike: http://www.e-radionica.com/products/croduino-set-za-pocetnike

  2013 CC BY-NC-SA
  http://www.e-radionica.com

  # vimeo.com/73104723 Uploaded 1,585 Plays 0 Comments
 4. e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

  U četvrtoj po redu lekciji upoznajemo se s nekim osnovnijim pravilima, zakonima i praksama koje se koriste te ih prikazujemo na primjerima, kao što su Ohmov zakon, pull-up i pull-down otpornici, potenciometrom te regulatorom napona.

  2013 CC BY-NC-SA
  e-radionica.com

  # vimeo.com/73543572 Uploaded 1,080 Plays 0 Comments
 5. e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

  U petoj lekciji učimo o serijskoj komunikaciji. Što je to ona, kako radi i kako ju mi možemo iskoristiti da bi nam pomogla u riješavanju problema s projektima. Učimo i par novih funkcija u Arduino softwareu.

  2013 CC BY-NC-SA
  e-radionica.com

  # vimeo.com/74077395 Uploaded 1,316 Plays 0 Comments

Croduino lekcije

e-radionica.com

e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono…


+ More

e-radionica donosi zanimljive i podučne lekcije o Croduino platformi i osnovama elektronike. Kroz ovu seriju lekcija naučite o Croduinu i mikrokontrolerima, saznajte što je to otpornik, tranzistor ili LEDica, upoznajte se s C programskim jezikom i ono što je najbolje - naučite nešto napraviti sami. DIY je zakon!

Popis lekcija:
1) Uvod - osnove Croduina, konfiguracija s računalom, upoznavanje s softwareom i hardwareom te prvi C program.
2) Sve digitalno - upoznajemo eksperimentalnu pločicu, otpornik, ledicu, princip digitalnog rada te if/else funkciju.
3) Sve analogno - upoznajemo analogni princip rada te PWM opciju.
4) Osnovni elektronički pojmovi - Učimo o ohmovom zakonu, pull-up i pull-down otpornicima, regulatoru napona i potenciometru.
5) Serijska komunikacija - učimo o serijskoj komunikaciji, njenim funkcijama i kako ih možemo iskoristiti u našim projektima.
6) DHT11 senzor temeperature i vlage, library
7) Arduino logika i još programiranja
8) NPN i MOSFET tranzistori

2013 CC BY-NC-SA
e-radionica.com

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.