Daimon Xanthopoulos

 1. De ouders van de 10-jarige Kaya zijn een inzamelingsactie begonnen om hun zoon in Amerika aan deze ongeneeslijke spierziekte te laten behandelen. Genezing van LGMD2D* is (nog) niet mogelijk. In Amerika zijn artsen echter bezig met een baanbrekend onderzoek waardoor de spierziekte wellicht kan worden stopgezet. Volgend jaar mag Kaya als één van de eerste meedoen aan dit kostbare Amerikaans onderzoek naar een veelbelovende gen-therapie. Daarom voeren de familie en vrienden van Kaya actie om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Wilt U ook meehelpen steun de stichting Spierkracht!

  # vimeo.com/60032229 Uploaded
 2. Ondertussen in Odessa
  Andrey Naumenko woont onder een betonnen plaat, tussen buiten en kartonnen platen. De buizen vervoeren warm water in de winter waardoor hij niet dood vriest. Onder hem raast het verkeer van Odessa voorbij.

  # vimeo.com/54571578 Uploaded
 3. EXHIBITION — fotofestival Naarden 2011
  Speciaal een klankbeeld van de multimedia reis gemaakt voor fotofestival Naarden.
  Daimon Xanthopoulos en Jacqueline Maris

  Om het verhaal een zo groot mogelijk bereik te geven worden de publicaties middels verschillende crossmedia kanalen gepubliceerd. In de praktijk worden de reportages gepubliceerd op de radio, de televisie, het web en in digitale magazines. Daarnaast ook in de traditionele media zoals dagbladen, tijdschriften en als expositie. Zijn werk ontving vele prijzen. In 2010 o.a. de 2e prijs bij de Zilveren Camera (meest innovatieve fotojournalist) en een nominatie bij de PANL (beste editorial fotoserie).

  In 2011 is zijn crossmedia project ‘Begin van het Kwaad’ –gepubliceerd op de radio bij de VPRO en in print bij Dagblad Trouw- genomineerd voor De Tegel in de categorie beste online documentaire. Magie en geheime verbanden hebben grote invloed in Sierra Leone. De ‘angst voor het kwaad’ en voor elkaar is zo groot dat de samenleving zonder dat vrijwel niet zou kunnen functioneren. Vooral de toverkunst trekt diepe sporen …

  vpro.nl/beginvanhetkwaad

  # vimeo.com/33753738 Uploaded
 4. Ondertussen In Odessa
  Tijdens een nachtelijke patrouille ontmoeten we Vlad. Hij breng het merendeel van de dag door op straat. Toch woont hij niet op straat maar leeft met zijn moeder in een kelder. Luister naar zijn persoonlijke verhaal.

  # vimeo.com/54567238 Uploaded
 5. Oleg Tuleybich leeft al 15 jaar op straat. In dit deel zijn we op zoek naar Oleg en ontmoeten we zijn pasgeboren baby en schoonfamilie.

  # vimeo.com/64379385 Uploaded

Daimon Xanthopoulos

Daimon Xanthopoulos

multimedia productions by Daimon Xanthopoulos

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.