1. Hvad er et kærlighedsforhold, og hvordan ændres og udfordres forholdet I det senmoderne liv? Hvad siger videnskaben om ”det der truer forholdet” og hvad siger den om ”det der øger tilfredsheden” i forholdet?
  Hvad siger videnskaben om, hvordan vi kan fremme forholdets kvalitet? Psykologen Asger Neumann belyser spørgsmålene i denne forelæsning.

  # vimeo.com/51514919 Uploaded 50 Plays 0 Comments
 2. Historien om kendte menneskers liv har en dragende kraft: Hvem var mennesket bag myten Mærsk McKinney Møller egentlig? Hvad blev Natascha Kampus udsat for i årene hos hendes kidnapper? Hvad kan vi lære af B.S. Christiansens liv på kanten? Og hvordan blev Zlatan Ibrahimovic sådan en dygtig foldboldspiller? Vi sluger biografier og selvbiografier råt og bruger historierne om de kendte mennesker til at spejle vores egne liv i. Men ikke kun de berømte har en historie at fortælle - vi har alle en livshistorie, og den spiller en afgørende rolle for, hvordan vi forstår os selv.

  Spørgsmålet om, hvem du er - og dermed spørgsmålet om din identitet - er tæt forbundet med din livshistorie. Vores livshistorie er vigtig for os, fordi den forbinder vores nutid med vores fortid og peger ud i vores fremtid. Den hjælper os med at forstå os selv og vores liv, så vi bedre kan træffe beslutninger og navigere i det.

  # vimeo.com/51286659 Uploaded 1,693 Plays 0 Comments
 3. Hvorfor bruger mange frivillige deres tid til at hjælpe døende i deres sidste tid?
  I dette interview fortæller lektor Tine Fristrup fra Aarhus Universitet om vågekonetjenesten, der både opfylder et behov hos den døende, som har brug for omsorg, trøst og måske en rolig berøring, og som hjælper de pårørende, som kan være meget slidte af at være konstant til stede for den døende.
  Camilla Mehlsen fra Aarhus Universitet interviewer.

  # vimeo.com/51277426 Uploaded 45 Plays 0 Comments
 4. Professor Gert Tinggaard Svendsen fra Aarhus Universitet fortæller i dette interview om tillid som begreb og hvorfor der er så stor forskel på, hvor tillidsfulde vi er rundt om i verden.

  # vimeo.com/51062384 Uploaded 1,799 Plays 0 Comments
 5. Verdenshavenes undergrund er en mørk og iltfri verden, hvor kun enkeltcellede mikroorganismer kan leve. At der overhovedet findes liv i havbundens dybeste lag, er vi først blevet klar over for få årtier siden. Dét liv forsøger vi nu at forstå. Hvilke mikroorganismer lever dernede, og hvordan kan de eksistere under de ekstreme livsbetingelser, der hersker i undergrunden? For at løse de gåder, deltager vi i forskningstogter med oceangående boreskibe og tager prøver fra kilometerdybe borekerner. Det ukendte liv, der dermed kommer op til overfladen, studerer vi med moderne molekylærbiologiske teknikker.

  # vimeo.com/50609649 Uploaded 1,590 Plays 0 Comments

Danskernes Akademi

Aarhus Universitet PRO

Her kan du finde alle forelæsninger fra Danskernes Akademi fra Aarhus Universitet

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.