1. # vimeo.com/41290237 Uploaded 887 Plays 0 Comments
 2. Hvad har den katolske kirke, Apple og syndsforladelse med hinanden at gøre?
  Bliv inspireret og provokeret når religionsstuderende Astrid Tyrsted fra ”TALERØRET” udforsker, hvilke nye udviklingsmuligheder der opstår, når folkekirken betragtes som en virksomhed.
  http://www.taleroeret.dk

  # vimeo.com/39272493 Uploaded 515 Plays 0 Comments
 3. Hvordan foregår en begravelse i Guatemala? Og hvorfor kan danskernes forhold til døden sammenlignes med at køre på cykel?
  Vær med når antropologistuderende Mie L. Nielsen fra ”TALERØRET” sætter fokus på danskernes forhold til lig, bedemænd og sorg.
  http://www.taleroeret.dk

  # vimeo.com/39270888 Uploaded 311 Plays 0 Comments
 4. Det danske jernbanebyggeri kom væsentligt senere i gang end det engelske og amerikanske. Det er derfor ikke mærkeligt, at danske jernbanemalerier først dukker op cirka 40 år efter, at J.M.W. Turners ikoniske maleri Rain, Steam and Speed (1844) havde startet genren. Men selv om vi også møder elementer af frygt og fascination i de danske malerier, er der noget unikt dansk ved måden, disse følelser bliver behandlet i de fleste danske malerier af slagsen.
  En af de første danske jernbanemalere er L.A. Ring, der har givet en indfølende fremstilling af, hvad den teknologiske udvikling – her repræsenteret ved jernbanen – har betydet for livet i mindre danske bysamfund. Op gennem det 20. århundrede har andre danske malere som Erik Raadal, Niels Strøbech, Erik Hagens og Poul Anker Bech ligeledes malet jernbanebilleder. Forskellige – men alle med fokus på det enkelte menneskes oplevelse af motivet.
  Lektor i teknologihistorie Henry Nielsen og lektor i billedkunst Dorte Fogh har været optaget af jernbanen i krydsfeltet mellem deres fag i mange år. Gennem historiske studier og analyser af malerier med jernbaner som vigtig del af motivet har de afdækket en række spændende fortællinger om en verden i forandring, publiceret i bogen Frygt og fascination: Danske og udenlandske jernbanemalerier fra 1840 til i dag (Aarhus Universitetsforlag 2011).
  Lektor Dorte Fogh fra Silkeborg Gymnasium forelæser.

  # vimeo.com/39040772 Uploaded 361 Plays 0 Comments
 5. Når man dyrker planter i væksthuse koster det meget at varme dem op. Men et dansk forskningsprojekt har udviklet et nyt energi besparende koncept - Intelligrow. I al sin simpelhed går det ud på, at når det er mørkt og trist, så varmer man kun op, så planterne lige kan klare det. Når solen skinner, så lader man temperaturen stige til højere niveauer, end man plejer, men samtidig giver man planterne CO2. Alt i alt betyder det at man styrer efter at få så meget fotosyntese for pengene.

  # vimeo.com/38780216 Uploaded 77 Plays 0 Comments

Danskernes Akademi

Aarhus Universitet

Her kan du finde alle forelæsninger fra Danskernes Akademi fra Aarhus Universitet

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.