1. Signe Ravn, ph.d.-stipendiat, Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet,

  Når danske unge går på natklub er rusen en central del af oplevelsen. Men hvor udbredte er de illegale stoffer i nattelivet, og hvilken rolle spiller de for danske unge? Denne forelæsning fokuserer på, hvordan stoffer kan indgå i festkulturen, og hvilke normer og forventninger, der omgiver stofferne og de unge, der tager dem.

  # vimeo.com/25396919 Uploaded 57 Plays 0 Comments
 2. Jakob Demant, Ph.d., adjunkt, Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet

  Foredraget diskuterer om stofferne har fået en anden – og mere normaliseret position i det Danske samfund. Hvordan forstår unge hash? Hvad har betydning for risikoopfattelserne af hårdere stoffer? Hvordan spiller mediefremstillinger, risikoforståelser og nydelse sammen i forhold til unge menneskers brug af kokain? Disse spørgsmål vil blive diskuteret ud fra den seneste danske forskning på området.

  # vimeo.com/25396914 Uploaded 67 Plays 0 Comments
 3. Fra forskningens døgn under temaet kærlighed

  # vimeo.com/25396904 Uploaded 25 Plays 0 Comments
 4. Cecilie Eriksen, Forlagsredaktør tilknyttet Aarhus Universitetsforlag

  Når man skal dø, udløser det ofte tanker om den mening – eller mangel på samme – man har haft i sit liv.
  Filosoffer er et folkefærd, der altid har reflekteret meget over døden, også før de selv stod over for den. Men som med så meget andet i filosofihistorien har meningerne om dødens betydning været delte. Nogle har set den som en indvendig mod livet, andre har set den som det, der for alvor giver livet dybde og betydning. Foredraget vil opridse nogle af de tanker, filosoffer har gjort sig om døden – og de møder med mening og meningsløshed, den kan give os.

  # vimeo.com/25396903 Uploaded 298 Plays 0 Comments
 5. Michael Skovmand, Lektor, Afdeling for Engelsk, Aarhus Universitet,

  William Shakespeare er ikke blot vor samtidige på grund af sin konstante aktualitet. Han var også i høj grad en del af sin egen samtid, den engelske renæssance. I dramaer såsom Romeo og Julie, Hamlet, Macbeth og Kong Lear dramatiserer han konflikterne mellem det traditionsbundne senmiddelalderlige samfund, og renæssancens opbrud i forhold til familien, kirken, og enevælden.
  Konflikter som arrangerede ægteskaber over for kærlighedsvalg, retten til blodhævn, grænser for individuelle ambitioner, og magtens ansvar bliver gennemspillet i nuancerede og psykologisk raffinerede dramatiske forløb.

  # vimeo.com/25396896 Uploaded 226 Plays 0 Comments

Danskernes Akademi

Aarhus Universitet PRO

Her kan du finde alle forelæsninger fra Danskernes Akademi fra Aarhus Universitet

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.