A Sapkás…
Dokumentumfilm a világ egyik legjobb kézműves kerékpárkészítőjéről, aki - talán nem véletlenül - éppen magyar.
A Sapkás. Egyszerűen csak így hívják Veszprémi Dezsőt a svédországi Kristianstadban. Sok profi versenyző vágya, hogy ő építsen neki személyre szabott kerékpárt, amivel világbajnokságot vagy olimpiát nyerhet. Sok vásárló azt szeretné, hogy az általa fejlesztett rendszerrel ő állítsa be a kerékpárját, hogy úgy tekerhessenek, mint a profik. És a világ legnagyobb kerékpárváz gyártója is az ő kegyeit.

Veszprémi Dezső magyar kerékpárversenyző, többszörös országos bajnok a nyolcvanas évek közepén költözött ki családjával Svédországba. Eleinte idénymunkásként dolgozott, epret szedett, alkalmi munkákat vállalt, de a kerékpározástól sosem tudott elszakadni. Később már kerékpáros edzőként dolgozott az egyik vezető klubban, több svéd bajnokot ő nevelt ki. A DeGaVi márkát 2002-ben alapította, az első boltjuk 2011-ben nyílt meg. A márkanév három gyermeke, Dezső, Gábor és Viktória nevéből állt össze, mindhárman a családi vállalkozásban dolgoznak jelenleg is. A DeGaVi címerében szerepel három korona, ami Svédországot szimbolizálja, középen az erőt jelképező oroszlán, ami egy hatalmas piros szívet tart a kezében. Ez a szív jelképezi azt a szeretetet és elhivatottságot, amit a kerékpározás iránt érez Veszprémi Dezső. Azt mondhatnánk, hogy minden elért az életben, de egy dolog még hiányzik. Azt a tudást, amit az évtizedek során felhalmozott, el akarja hozni Magyarországra. Nyithatna sikeres boltot Berlinben, Párizsban vagy Bécsben, de ő Budapestre készül…

A dokumentumfilm Veszprémi Dezső kalandos életének bemutatása mellett természetesen betekintést enged a kerékpárgyártás kulisszatitkaiba is. A filmben a régi versenyzőtársak és a DeGaVi kerékpárokat használó kerékpárosok mellett a kerékpár-ipar legnagyobb szereplői is megszólalnak majd. A film legfontosabb üzenete az, hogy tudás, tapasztalat és lelkesedés mellett a szív a legfontosabb, ami nemcsak a vállalkozás sikerességét garantálja, hanem egy teljes család boldogságának záloga is egyben.

# vimeo.com/256933584 Uploaded 255 Plays 0 Comments

Előzetesek, részletek, trailerek

Filmjungle PRO

Ezen a csatornán találhatók a Természetfilm.hu Filmműhely által készített és a Filmdzsungel Kft. által forgalmazott filmek előzetesei, részletei.
A filmek teljes hosszban megtalálhatók: filmjungle.eu
és a Vimeo On Demand filmtárában: vimeo.com/ondemand

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.