OBS. Vises ved stor simultanpremiere i 50 danske biografer. Én gang. Onsdag 3. april. Find alle deltagende biografer på doxbio.dk

STORIES WE TELL
Løgne og familiehemmeligheder i personlig film af den Oscar-nominerede instruktør, sangerinde og skuespiller Sarah Polley.

De fleste mennesker har haft en fantasi om, at deres forældre ikke er deres rigtige forældre. Men hvad sker der, når fantasi bliver til virkelighed? Dette års store filmfestival-hit Stories We Tell er et personligt essay og familieportræt af instruktør-kometen Sarah Pollys egne forældre, den britiske skuespiller Michael Polly og den canadiske skuespillerinde Diane Polly.

Med en kombination af fortællende ’home movies’, stillbilleder og nye interviews, blandes fortid og nutid problemfrit. Filmen udforsker, hvordan et minde og en fortælling om den samme begivenhed, kan variere fra person til person. Samtidig afslører filmen en uventet opdagelse af en familiehemmelighed, der blev begravet da Polly var elleve år og låget blev lagt på hendes mors kiste.

Instruktør Sarah Polley går til værks som detektiv, og dykker ned i aspekter af sin egen families fortid. På trods af dette snævre udgangspunkt behandler filmen bredere tematikker som familier, minder og historiefortælling på et mere overordnet plan. Ved at fordybe sig i aspekter af sin egen families historie fremhæver Polley, hvordan forskellige familiemedlemmer husker de samme hændelser i familien på forskellige (og til tider modstridende) måder. I forlængelse heraf tydeliggøres det, hvordan minder er med til at forme en som individ. På denne måde spiller historiefortælling en vigtig rolle i vores liv: det bliver en del af hvem vi er.

Instruktør Sarah Polley
Producer Anita Lee
Canada 2012
Længde: 108 min
Dansk distribution: Angel Films og DOXBIO
Landsdækkende biografpremiere 3. april 2013 som del af DOXBIO

# vimeo.com/59391210 Uploaded 238 Plays 0 Comments

Follow

FilmFo á Vimeo

film fo

Fokus á føroyska filmsgerð og dygdarfilmar vístar í Føroyum

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.