1. От няколко десетилетия професор Кристи е световна величина, що се отнася до конструктивна критика и предлагане на алтернативи на съществуващата система за раздаване на правосъдие и възмездие чрез причиняване на нови вреди и болка (защото, да си го кажем в прав текст, тази система е един от епичните провали на това човечество да се справи с по-зле приспособените към обществото свои членове). Кристи, разбира се, не би използвал израза „епичен провал”, защото е известен със способността си да поднесе и най-радикалната критика по обезоръжаващо човечен и уважаващ достойнството на всички страни начин.

  # vimeo.com/105908267 Uploaded 499 Views 0 Comments
 2. Вече четвърта година Димо Бечев, възпитаник на НГДЕК, СУ и Оксфорд, е директор на местното бюро на един от най-влиятелните независими мозъчни тръстове, занимаващи се с Европа – Европейския съвет за външна политика. Сам по себе си той също е един доста влиятелен мозък и доста зает политически анализатор за по-добрите български и международни издания.

  Обикновено разнищва теми в областта на политиките за разширяване и добросъседство на ЕС или коментира процесите, които коват най-новата история на нашия вълнуващ полуостров. Най-интересни са му западните Балкани и възходът на Турция. У всеки човек най-силно цени способността да изслушва и вниква в чуждите думи.

  # vimeo.com/105908266 Uploaded 148 Views 0 Comments
 3. Хамалогика възниква през 2012 г. в Бургас като проект на група приятели, които в началото неофициално наричат себе си Under Construction. Обединява ги мечтата да изпълнят градските пространства с култура и изкуство, като провокират и търсят нови теми, които вълнуват града и хората.

  Започват да споделят идеите си с все повече хора, привличат още приятели и последователи. Разговорите се превръщат в планове, срещите прерастват в събития и няколко месеца по-късно светът вече ги разпознава като Хамалогика. Въображението им днес се вихри в сферата на културните и творческите индустрии, социалните иновации и образованието.

  # vimeo.com/105332691 Uploaded 509 Views 0 Comments
 4. Uploaded 1 Views 0 Comments
 5. „Приятели на бежанците“ се оформят като група граждански активисти и доброволци във Facebook. Обединяват силите и сърцата си, за да помагат на едни напълно непознати хора, изпаднали в бедата да се озоват на неподходящо място в неподходящо време. Събират дрехи и обувки, тенджери и лъжици, памперси и четки за зъби. Търсят квартири. Преподават български, осигуряват медицинска и правна помощ. Обикалят бежанските лагери и раздават грижа и топлина, чисто човешка. Помагат семейство по семейство, човек по човек.

  # vimeo.com/105325064 Uploaded 315 Views 0 Comments

Форум Заедно

горичка

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.