portfolio Jeannine Kooistra

 1. Voor Marjet Wullink van Green Little Secrets maakte ik met Femke Hoogendoorn een korte online videocursus. Hoe plant je een varen in een fles en houdt je die in leven? Nu te zien op Skillshare en Udemy.

  camera en productie: Femke Hoogendoorn
  regie en montage: Jeannine Kooistra

  skillshare.com/classes/crafts/Green-Little-Secret-plant-in-a-bottle-that-carries-special-meaning-too-no-need-for-green-fingers/747136601/classroom/discussions

  # vimeo.com/149497642 Uploaded
 2. Bij Coffee & Cacao in Monnickendam maken ze alles zelf. Chocolatier Suzanne laat zien hoe ze de best lopende bonbon maakt: de zachte caramelbonbon.

  Camera en productie: Femke Hoogendoorn
  Regie en montage: Jeannine Kooistra

  coffeecacao.nl

  # vimeo.com/144485778 Uploaded
 3. De documentaire Braziliaanse Koorts vertelt de dramatische en fascinerende geschiedenis van de 700 Zeeuwen die tussen 1858-1862 naar Brazilië emigreerden. Nazaten van deze landverhuizers leven nog steeds in de heuvels van Espirito Santo.

  braziliaansekoorts.nl
  Kadekoorts
  info@braziliaansekoorts.nl
  tel 020-8456348 en 0634401821

  # vimeo.com/118015818 Uploaded
 4. In de documentaire Wij willen ook een kind gaat programmamaakster Mirella van Markus op zoek naar de meest ideale constructie om samen met haar vrouw Claudia een kind te krijgen. Ondanks dat ze een sterke kinderwens hebben, zijn er zorgen en twijfels: Heeft het kind geen vader nodig? Welke rol krijgt de donor? Wat is het risico voor het kind als het bij twee moeders opgroeit? Kunnen zij het hun kind wel aandoen in een gezinsvorm op te groeien waar de samenleving niet altijd even tolerant tegenover staat? En zal Mirella als meemoeder net zo’n onvoorwaardelijk band met ons kind krijgen als Claudia, de biologische moeder?

  Mirella gaat op zoek naar antwoorden. Haar zoektocht leidt haar langs lesbische ouders, donorkinderen, een ontwikkelingpsycholoog en ze belandt zelfs op de sofa bij een kinderwens coach. Terwijl Mirella zich zorgen maakt over hoe hun gezinsconstructie en de rol van de donor nu ingevuld moet worden, is het ondertussen maar de vraag of het uberhaupt lukt om zwanger te worden. 'Wij willen ook een kind' is een persoonlijke emotionele zoektocht waarin twee vrouwen hun zorgen, twijfels, hoop en teleurstelling delen. Het ouderschap is voor twee vrouwen is niet vanzelfsprekend, maar zwanger worden ook niet.

  Uitzending
  Dinsdag 2 juli 2014, 23.30 uur, Ned 2, NTR
  Zarterdag 5 juli 2014, 15.00 uur, Ned 2, NTR

  # vimeo.com/99716577 Uploaded
 5. De Vereniging Nederlandse Gemeenten organiseert ieder jaar het VNG-Jaarcongres voor alle burgemeesters, wethouders en raadsleden van Nederland. Voor het congres van 2014 regisseerde ik drie korte films over het thema: burgerparticipatie.
  Deze film gaat over Henk en Freeda, die de verpaupering in hun Amsterdamse Molenwijk een halt toeriepen.
  In samenwerking met Hollandse Helden.

  # vimeo.com/98408736 Uploaded

portfolio Jeannine Kooistra

Jeannine Kooistra Plus

jeanninekooistra.nl
Video-editor en samensteller. Ik hou van het vertellen van verhalen op een pakkende manier. Mijn specialisme: documentaires met een aanwezige interviewer. Ik ben een zelfstandige werker die graag meedenkt met regisseur…


+ More

jeanninekooistra.nl
Video-editor en samensteller. Ik hou van het vertellen van verhalen op een pakkende manier. Mijn specialisme: documentaires met een aanwezige interviewer. Ik ben een zelfstandige werker die graag meedenkt met regisseur of eindredacteur.
Ook ben ik inzetbaar als regisseur, researcher, producent of geluidsvrouw, èn als docent.
Van 1997 tot 2012 was ik als samensteller, editor, producent, geluidsvrouw, docent en technische vraagbaak in dienst bij Bromet & dochters. Sinds september 2012 werk ik als zelfstandige in mijn eigen montagestudio met Final Cut Pro X en Avid Media Composer of op lokatie bij de opdrachtgever.
jeanninekooistra.nl/
mail: jeannine.kooistra@kpnmail.nl
telefoon: 06 29 375 655

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.