Archief Jongenskoor Cantasona

 1. Een mooi interview met priester Jan Peijnburg. Hij is het oudste jongenskoorlid die we hebben kunnen vinden. Op het moment van de opname was hij bijna 89. Hij is nog zeer helder van geest en vertelt ons waarom het jongenskoor er al voor de oorlog van moet zijn geweest. Daarnaast geeft mooie filosofische bespiegelingen over het koorzanger zijn, harmonie en waarom het koor zo heeft kunnen worden. Ook vertelt hij veel over kapelaan van der Rijdt, een van de oprichters en drijvende krachten achter de muzikale omwenteling bij het toenmalige koor. Een inspirerende video!

  # vimeo.com/278138194 Uploaded 173 Views 0 Comments
 2. In deze video horen we Lidwine Felix, dochter van Joop Felix (30 jaar dirigent geweest) en zus van 3 koorknapen. Ze vertelt over het gezin Felix, de koetjesrepen, bezoek aan het jongenskoorkamp en een huis vol volk bij radio- en tv-uitzendingen.

  # vimeo.com/277950731 Uploaded 169 Views 0 Comments
 3. Piet Snijders heeft de oprichting van het jongenskoor Cantasona door kapelaa van der Rijdt meegemaakt. Hij geeft een mooi tijdsbeeld van de oorlogstijd, hoe hij zanger werd en de muzikale vorming destijds verliep. Ook vertelt hij over de Ward methode, het repertoire en de repetities. Een bijzondere plaats in deze tijd nam kapelaan van der Rijdt in en Deken Broekman. Piet vertelt een sappige anekdote over kapelaan van der Rijdt tijdens een repetitie.

  # vimeo.com/271673189 Uploaded 242 Views 0 Comments
 4. We spreken met Jeroen Felix, zoon van de dirigent destijds, Joop Felix. Hij was zangertje van Cantasona en maakte later van muziek zijn werk. Hij haalt herinneringen op over de opleiding, de rouw en trouw, de kampen, de uitzendingen, zijn vader, broers en moeder, de Wardmethode en de bijzondere muzikale tijd. Uiteraard hoor je ook sappige details, anekdotes en inside informatie. Een indrukwekkend verhaal!
  Jeroen heeft het ook regelmatig over het Recordare van Kurt Weil wat het Jongenskoor als wereldpremière mee opvoerde tijdens het zgn. rampkamp. Je kunt die uitvoering beluisteren op: jongenskoorcantasonaboxtel.nl/audio-wereldpremieres-shirat-hadorot-en-recordare/

  # vimeo.com/267397307 Uploaded 161 Views 0 Comments
 5. Wim Bevers vertrok in 1983 naar Nieuw Zeeland, naar Balcairn (ten noordwesten van Christchurch). Van 1957 tot zijn militaire dienst was hij bij het Jongenskoor Cantasona en de Caba. In dit interview dat Hans van Liempt met hem had horen we sappige verhalen en anecdotes, herinneringen en veel namen van destijds. Hij onmoette als koorknaap mgr Blussen toen die net bisschop was en had een hilarisch onderonsje met de bisschop. Wim heeft de Caba mee heropgericht en was een tijd voorzitter "omdat iemand met een grote mond dat moest doen'. We komen veel te weten over het reilen zeilen bij de Caba. Ook horen we waarom hij en zien vriendin destijds naar Nieuw Zeeland emigreerden. We horen dat hij zijn voorzitterschap bij de Caba altijd op zijn cv heeft gezet en wat hem die periode heeft gebracht. Een mooi verhaal doorspekt met allerlei grappen en kwinkslagen, maar tegelijkertijd een mooi tijdsdocument van zijn periode.

  # vimeo.com/261616037 Uploaded 226 Views 0 Comments

Archief Jongenskoor Cantasona

Hans Mestrum Plus

Dit kanaal is opgezet om oude(re) video's van het voormalig beroemde Jongenskoor Cantasona Boxtel vast te leggen om ze zo te kunnen delen met oud-leden en andere belangstellenden. Daarnaast worden er interviews van oud-leden in geplaatst

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.