Archief Jongenskoor Cantasona

 1. Voor het afscheid van dirigent Joop Felix werd er een film gemaakt die getoond werd tijdens het afscheidsfeest. Je ziet o.a. Anton Neggers, Piet Bloem, Ton van Liempt, Jan van de Langenberg, Henri van de Langenberg, Marcel van de Langenberg, Jozef Meijs.
  De film eindigt bij de feestlocatie (achter Marktzicht aan de markt).

  # vimeo.com/284898378 Uploaded 154 Views 0 Comments
 2. Ad en Mieke waren in de jaren 70 een begrip bij het jongenskoor. Zij gingen elk jaar mee op kamp om de scepter te zwieren over de keukentent in de bossen van Luijksgestel. Hoe ging dat allemaal in zijn werk daar in de bossen? Zonder stroom, water uit de kraan en geen gasfornuis? Ad vertelt er meer over. Ook weet hij zich nog een bijzondere vossenjacht te herinneren en heeft hij nog diverse anekdotes (o.a. iets met soep ;-) )

  # vimeo.com/280504726 Uploaded 234 Views 0 Comments
 3. Kees Doevendans begon 10 jaar geleden met een "pintje drinken" met vrienden op vrijdagmiddag. Hij noemde dat groepje Averroës. Na een tijdje vormde zich een kern van 5 mensen die allemaal een achtergrond hadden bij het Jongenskoor Cantasona uit Boxtel en telkens kwamen de gesprekken weer op dat jongenskoor. Daaruit ontstonden allerlei ideeën en spin-offs, zoals het boek "Cantasona", de reünie op 24 november 2018, een website jongenskoorcantasonaboxtel.nl met video-interviews, audio-opnames, documenten etc., een facebookgroep en een tentoonstelling. Over de toekomst wordt ook al voorzichtig nagedacht. Kees Doevendans licht dit allemaal toe. Een bevlogen man met een missie: het jongenskoor Cantasona "bewaren" voor het nageslacht.

  # vimeo.com/280432930 Uploaded 251 Views 0 Comments
 4. Interview en montage door Hans van Liempt (ook oud-jongenskoorlid en interviewer in andere video's van Cantasona) ontmoette Ton van Schijndel en sprak met hem over Cantasona. Onder andere over de opleiding, de rouw en trouw, de Cantorklas, optreden met Elly Ameling en optreden met de Wiener Sängerknaben(!!)

  # vimeo.com/280493639 Uploaded 202 Views 0 Comments
 5. Video overgenomen van een VHS band. De band werd gebruikt op basisscholen en is gemaakt door de heer Queens, vader van 2 koorknapen destijds en is ingesproken door Theo van de Pasch, en van de vrijwilligers van het jongenskoor.

  # vimeo.com/278156077 Uploaded 329 Views 0 Comments

Archief Jongenskoor Cantasona

Hans Mestrum Plus

Dit kanaal is opgezet om oude(re) video's van het voormalig beroemde Jongenskoor Cantasona Boxtel vast te leggen om ze zo te kunnen delen met oud-leden en andere belangstellenden. Daarnaast worden er interviews van oud-leden in geplaatst

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.