Archief Jongenskoor Cantasona

 1. Het Jongenskoor was een jeugdvereniging waar heel wat bij kwam kijken. Anton Neggers was voorzitter van de Stichting Jongenskoor Cantasona en maakte deel uit van het Dagelijks Bestuur. Hij was zelf ook koorknaap bij Cantasona. Hij vertelt over zijn jongenskoortijd, de CABA en het reilen en zeilen van jongenskoor als vereniging en organisatie.

  # vimeo.com/287049805 Uploaded 123 Views 0 Comments
 2. Wil Sep is een begrip in Boxtel. Vele Boxtelaren kennen hem als hoofd van de jongensschook St. Franciscus. Maar hij is ook koorknaap geweest bij Cantasona en zanger bij het Herenkoor. Hij vertelt over zijn ervaringen bij het jongenskoor, over de jongensschool en vooral ook over de muziek.

  # vimeo.com/285995863 Uploaded 174 Views 0 Comments
 3. Op bezoek bij de familie Suijs. De dochters Mieke en Hanneke Suijs en zoon Jan Suijs halen herinneringen op over het gezin Suijs en vooral over hun vader Cor Suijs, die dirigent was van het Heilig Hartkoor en dus ook van Cantasona, directeur van de Muziekschool en dirigent van de Boxtelse Orkest Verenining en Gemengd Koor Boxtel. Bijzondere verhalen uit de jaren 50.

  # vimeo.com/285977728 Uploaded 143 Views 0 Comments
 4. Margriet van Oerle, eind 80, woonde vroeger tegenover de familie Koelink. Zo raakte ze betrokken bij het Jongenskoor. Deken Broekman vroeg haar om enkele jongens spraakles te geven. Hoe vooruitstrevend en bijzonder voor die tijd! Ze ging ook mee als begeleidster naar Echternach en vertelt ook het een en ander over kapelaan van der Rijdt en hoe dat ging bij de oprichting van het koor.
  Ze genoot van het jongenskoor: "Net engelen", onze eigen Boxtelse engelen!"

  # vimeo.com/284964931 Uploaded 186 Views 0 Comments
 5. Ad Boleij kwam uit een muzikaal gezin, hij en 4 broers waren bij het jongenskoor. Ad was er eind jaren 50 lid van. Hij vertelt in deze video over de opleiding tot Cantor, Neerpelt, Echternach en heeft veel herinneringen en anekdotes over uitvoeringen zoals het Te Deum, de radio-opnames etc.
  Hij zingt ook spontaan een stukje Gregoriaans uit zijn graduale die hij nog heeft en weet zich zelf nog een stukje te herinneren uit een lied dat hij mee gezongen heeft in Neerpelt. Ook dat laat hij horen.

  # vimeo.com/284910723 Uploaded 165 Views 0 Comments

Archief Jongenskoor Cantasona

Hans Mestrum Plus

Dit kanaal is opgezet om oude(re) video's van het voormalig beroemde Jongenskoor Cantasona Boxtel vast te leggen om ze zo te kunnen delen met oud-leden en andere belangstellenden. Daarnaast worden er interviews van oud-leden in geplaatst

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.