1. JeugdVoetbalStad Apeldoorn

  Het is al weer ruim vier jaar geleden dat een aantal sportliefhebbers werd benaderd door Herman Hobert om een trainersopleiding in Apeldoorn op te zetten, bedoeld voor de breedtesport. Een opleiding die trainers beter maakt. Trainers die clubtrouw zijn en die ook de jeugdsporters, die niet direct in een selectie zijn opgenomen, toch goede en aantrekkelijke oefenstof kunnen aanreiken. Een heuse poging om het verloop van deze jeugd tegen te gaan.

  Zo ontstond de Stichting JeugdVoetbalStad Apeldoorn (bekend onder JVSA). Zij stelde zich tot doel om die opleiding betaalbaar te houden voor de potentiele cursisten. Opzet van een sponsorplan, het aanvragen van subsidies bij zowel de gemeente Apeldoorn als bij de Provincie Gelderland moesten het mogelijk maken. Na het slechten van diverse rubberen muren kwam de opleiding van de grond. Nu na zes cursussen zijn 109 trainers in Apeldoorn opgeleid met het gedachtengoed van JVSA.
  De inhoud van de cursus die elke keer weer wordt bijgeschaafd bestaat uit een aantal modules: De sportkanjertraining, technische vaardigheden (Wiel Corvermethode) door Ton Jenner, cogitraining/breincentraal leren door Michel Bruyninckx, positief coachen door Paul Voois.
  Het enthousiasme van de cursisten is aanstekelijk. Bij verschillende verenigingen is de opleiding JVSA geïntegreerd in hun jeugdopleidingsplannen. Columbia, ZVV`54, csv Apeldoorn, Robur et Velocitas, Apeldoornse Boys zijn daar de ultieme voorbeelden van.

  Het motto van de cursus is Training, Ontwikkeling en Plezier (TOP) voor ieder kind. Kinderen zijn goud, verdienen een veilige sportomgeving, hebben recht op aandacht en een goede scholing, verdienen steun bij hun eigen motorische ontwikkeling. Uitgangspunt van de opleiding is dan ook:
  Ieder kind is een talent en dient positief gestimuleerd te worden in zijn of haar omgeving.

  Dat het succes van JVSA niet onopgemerkt bleef blijkt uit de toekenning van het predicaat “Meer dan Voetbal” als eerste trainersopleiding in Nederland. Die erkenning vervult ons met trots. Hoogtepunt in de cursus zijn ongetwijfeld de lessen van Michel Bruynincks uit België. De sportvader van onder meer Dries Mertens en Nacer Chadli. Michel werkt samen met de Belgische voetbalbond, geeft lezingen in Amerika, bij Chelsea, AC Milaan en was afgelopen zomer nog te gast in Brazilië om daar voor de FIFA colleges te verzorgen. Een bevlogen mens, bezorgd om de jeugd en bereid zijn hele ziel en zaligheid in te zetten voor diezelfde jeugd. Ook voor de jeugd van Apeldoorn en dat is iets om trots en zuinig op te zijn.

  Maandagavond 30 maart vond bij Apeldoornse Boys de diploma uitreiking plaats. Het was de afsluiting van de zesde cursus en 23 trainers ontvingen hun diploma`s uit handen van wethouder Nathan Stukker en directievoorzitter van de Rabobank Arnold van Eijk.

  # vimeo.com/123878697 Uploaded 161 Plays 0 Comments
 2. De 'Train de Trainer' cursus is een initiatief van JeugdVoetbalstad Apeldoorn.

  # vimeo.com/50548138 Uploaded 110 Plays 0 Comments
 3. De 'Train de Trainer' cursus is een initiatief van JeugdVoetbalstad Apeldoorn.

  # vimeo.com/48376579 Uploaded 81 Plays 0 Comments
 4. De 'Train de Trainer' cursus is een initiatief van JeugdVoetbalstad Apeldoorn.

  # vimeo.com/45647075 Uploaded 461 Plays 0 Comments
 5. De 'Train de Trainer' cursus is een initiatief van JeugdVoetbalstad Apeldoorn.

  # vimeo.com/45386664 Uploaded 39 Plays 0 Comments

JeugdVoetbalStad Apeldoorn - Training Ontwikkeling Plezier

Nu op Youtube.com/csvApeldoornTV

Zie voor informatie "JeugdVoetbalStad Apeldoorn" de site: http://www.JeugdVoetbalStadApeldoorn.nl

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.