Ebben a részben Schneider Zoltán, a paleodetektív fejébe veszi hogy kideríti mit evett az ősember. Útja egy paleo-cukrászdában indul, majd magyarország legősibb lelőhelyén: Vértesszőlősön folytatódik. A vértesszőlősi lelőhely rengeteg nyommal szolgál, mert ezen a helyen hőforrás működött, és az édesvizi mészkő mindenre lerakódott, ezzel konzerválva leleteket. A nyomozás során kiderül hogy 320 ezer éve, amikor Samu itt élt, meleg és csapadékos volt az éghajlat, és sok volt a vad. Élt itt többek között orrszarvú, kardfogú tigris, bölény. Őseink hőforrások mellett éltek, gyűjtögettek és szarvasra vadásztak. Ahogy fény derül egy egy újabb részletre, a múlt megelevenedik előttünk, és a tányérra is felkerül egy újabb fogás. Természetesen nem csak a környezetet, hanem magát Sámuelt is rekonstruáljuk a tarkócsont, és a hasonló korú spanyol leletek alapján. A film végére kész a teríték: szöcskék, pajorok, tojás, levelek, bogyók, vese, más, gyomor és velő. Detektívünk nem okoz csalódást, jó étvággyal el is fogyasztja az igazi paleo-vacsorát.

Uploaded 163 Plays 0 Comments

A Kárpát-medence kincsei

Filmjungle PRO

Üdvözlünk a Filmdzsungel "A Kárpát-medence kincsei" csatornáján.
Ha érdekelnek hazánk és a Kárpát-medence természeti értékei, vadvilága, építészete, hagyományai, szeretnéd meglátogatni az ismerős és a még felfedezésre váró hazai tájakat, akkor csemegézz…


+ More

Üdvözlünk a Filmdzsungel "A Kárpát-medence kincsei" csatornáján.
Ha érdekelnek hazánk és a Kárpát-medence természeti értékei, vadvilága, építészete, hagyományai, szeretnéd meglátogatni az ismerős és a még felfedezésre váró hazai tájakat, akkor csemegézz ezek közül a filmek közül!

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.