Varför finns ditt företag eller din organisation på webben och i sociala medier? Är det för att synas? För att dina kollegor och konkurrenter är där? Eller för att dina potentiella och existerande kunder/medlemmar/brukare finns där? När jag frågar kommunikatörer om varför deras företag eller organisation finns på webben och i sociala medier, så brukar svaret vara något liknande. Ordvalet varierar. Men andemeningen är densamma: För att det är bra.

Men varför är det bra? Ställ dig den frågan. Och när du har svarat, så ifrågasätter du ditt eget svar: "Varför?" Gör det sen en gång till: "Varför?" Och en gång till: "Varför?" Och ännu en gång: "Varför?" Om du frågar dig varför fem gånger kommer du sannolikt fram till ett av följande tre skäl:

* För att tjäna pengar
* För att spara pengar
* För att etablera, behålla och fördjupa en relation med dina potentiella eller existerande kunder/medlemmar/brukare. Du vill att de ska vara lojala och helst också ambassadörer för dig

Men hur vet du om du lyckas? Och hur vet din chef att ditt arbete är meningsfullt och försvarbart? Svaret är: mät. Mät hur mycket ditt arbete på webben och i sociala medier ökar försäljningen, minskar kostnader, respektive lyfter ditt varumärke.

I detta pilotavsnitt av Kntnt TV lär du dig

* att formulera mätbara mål som du kan rapportera till ledningen
* att bryta ned målen i delmål som du kan sätta siffror på
* och att hitta dom där siffrorna på Facebook, Twitter och LinkedIn.

Se också kntnt.com/mata-och-rapportera-aktivitet-sociala-medier/3010

# vimeo.com/113152763 Uploaded

Follow

Kntnt TV

Kntnt PRO
 

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.