1. Op zondag 5 mei 2013 fietsten de familie Coppens van Tilburg naar de Koevering. Zij waren op zoek naar het verleden van hun familie... De bestuursleden van onze stichting gaven de familie een warm welkom op de Koevering, vlakbij het monument van de molen. Met dank aan Gerard Eickmans en Henk Helsdingen.

  # vimeo.com/65968297 Uploaded 78 Plays 0 Comments
 2. Tijdens de Open dag Vlagheide op 28 mei 2012 (Tweede Pinksterdag) presenteerde Stichting Koeveringse molen zich met enkele stands en activiteiten rondom het monument van de Koeveringse molen. Wil Koolen en Henk Helsdingen hebben gezorgd voor deze reportage.

  # vimeo.com/43774322 Uploaded 58 Plays 0 Comments
 3. Op woensdag 2 mei j.l. presenteerde Stichting Koeveringse molen het historisch onderzoek dat gerealiseerd was door een bijdrage van het Rabo Coöperatief Dividend. De presentatie vond plaats in het Adviescentrum van Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel. Aanwezig waren: burgemeester Maas, namens het Comité van Aanbeveling, Peter Prins namens de Stuurgroep Vlagheide, mevrouw Martens namens de directie van de Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel en vertegenwoordigers van de heemkundekringen uit de drie gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Ook aanwezig was historica Ester Vink, die het historisch onderzoek heeft verricht, en Robert Berkovits namens het Adviesbureau Groen. Met dank aan Henk Helsdingen en Wim Vermeulen voor dit uitgebreide verslag.

  # vimeo.com/42182120 Uploaded 119 Plays 0 Comments
 4. Op zaterdag 22 oktober 2011 werd door Stichting Koeveringse molen een uitstapje georganiseerd voor iedereen die zich heeft aangemeld als 'Vriend' of vrijwilliger van de Koeveringse molen. Er stond een excursie gepland naar de standerdmolen 'Tot Voordeel en Genoegen' in Alphen (aan de Maas). Henk Helsdingen en Leo van de Veerdonk legde deze schitterende molen vast voor het archief.

  # vimeo.com/31294249 Uploaded 198 Plays 0 Comments
 5. Het eerste Koevering-Journaal werd in januari 2011 gepubliceerd op TVSchijndel.nl en later in die maand uitgezonden door Omroep Schijndel TV. De makers van deze film zijn Henk Helsdingen, Leo van de Veerdonk, Gerard Eickmans, Wim Vermeulen en Brigitte Habraken. Met veel dank aan Familie Hoedemaekers, mevrouw Hoedemaekers, Jan Pepers en mevrouw Pepers. Samen hebben zij een mooi product gemaakt met een goed hart voor de herbouw van de Koeveringse molen! Hartelijk bedankt allemaal!

  # vimeo.com/19597967 Uploaded 130 Plays 0 Comments

Koevering TV

Stichting Koeveringse molen

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.