Kortfilm in de klas

 1. Een film van Kaspar Astrup Schröder.
  2013 / Denemarken / Nederlands gesproken / 50 min.
  Geschikt voor 2e en 3e kleuterklas.

  Storm is 3 jaar oud en verhuist met zijn ouders van Denemarken naar Thailand. Storm omarmt deze wonderlijke wereld met groot enthousiasme, en wij mogen delen in zijn opwinding. Nieuwe dingen leren, nieuwe vrienden maken,… een heleboel herkenbare avonturen voor kleuters.

  > Klik op de filmtitel voor meer info en de lesfiche.

  Uploaded
 2. Een film van Frederike Migom
  2017 / België / Nederlands gesproken en ondertiteld / 16 minuten
  Geschikt voor 3e lager onderwijs / 1e en 2e graad secundair onderwijs.

  Cansu is dertien en woont samen met haar zus en vader in een appartementje in Molenbeek, Brussel. Vanaf haar negende rapt ze. Haar droom is om bekend te worden, maar ze gelooft niet echt dat dit binnen haar mogelijkheden ligt. Dankzij Omar-G krijgt Si-G (de hiphopnaam van Cansu) de kans om samen een nummer op te nemen en om een videoclip te maken.

  > Klik op de filmtitel voor meer info en de lesfiche.

  Uploaded
 3. Een film van Adil El Arbi & Bilall Fallah
  2017 / België / Nederlands gesproken / 14 min.
  Geschikt voor 2e en 3e graad secundair onderwijs.

  Kevin is de liefste en meest romantische jongen die Marie ooit leerde kennen. Al hebben ze elkaar nog nooit gezien, want Marie leerde Kevin kennen op het internet. Ze droomt al van hun toekomst samen, maar dan vraagt Kevin om foto’s van Marie… Is Kevin wel wie Marie denkt dat hij is?

  > Klik op de filmtitel voor meer info en de lesfiche.

  Uploaded
 4. Een film van Charlotte Dewulf.
  Gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert De Kockere.
  2014 / België / Nederlands gesproken / 11 min.
  Geschikt voor kleuteronderwijs en 1e graad lager onderwijs.

  Eefje Donkerblauw woont in een donkerblauw huis op het strand. Eefje wil graag vriendjes maken en gaat daarom elke dag naar de stad. Maar de grijze mensen die in de stad wonen vinden Eefje Donkerblauw maar vreemd. Eefje wordt er verdrietig van. Tot Eefje op een mooie dag op het strand in de verte plots Koning Goudgeel ziet wandelen. Misschien kunnen zij wel vrienden worden?

  > Klik op de filmtitel voor meer info en de lesfiche.

  Uploaded
 5. Een film van Jasna Krajinovic.
  2016 / België / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld / 25 min.
  Geschikt voor 2e en 3e graad secundair onderwijs.

  Nora, de dochter van Samira, heeft haar moeder in Brussel achtergelaten om op jihad te vertrekken naar Syrië. Ma fille Nora volgt Samira in haar pogingen om contact te zoeken met haar dochter en ze terug te halen. De film toont ook hoe Samira hopeloos aandacht vraagt voor de gevaarlijke radicalisering bij moslimjongeren.

  > Klik op de filmtitel voor meer info en de lesfiche.

  Uploaded

Kortfilm in de klas

JEF in de klas PRO

Speciaal voor leerkrachten bundelen we goeie en pedagogisch interessante kortfilms op dit online platform. We spelen graag in op actuele en relevante thema's die naadloos aansluiten op de leerdoelen en VOETen en vullen de reeks dus regelmatig aan! Kortfilms…


+ More

Speciaal voor leerkrachten bundelen we goeie en pedagogisch interessante kortfilms op dit online platform. We spelen graag in op actuele en relevante thema's die naadloos aansluiten op de leerdoelen en VOETen en vullen de reeks dus regelmatig aan! Kortfilms zijn ideaal om te werken aan de beeldgeletterdheid van je leerlingen en heel handig: film en bespreking passen netjes binnen één lesuur! We bundelen films voor verschillende leeftijdscategorieën en voorzien telkens een lesfiche.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.