1. Torben Nordal Clausen har stået i spidsen for et af de mest markante væksteventyr i dansk erhvervsliv de seneste år. Som administrerende direktør for Danske Commodities - en international virksomhed, der handler med energi - har han skabt imponerende tal på bundlinjen og masser af nye arbejdspladser i hjembyen Aarhus. Med sit seneste resultat for 2012 har virksomheden nået sit foreløbige højdepunkt. Resultatet er forbedret med 75 procent, og omsætningen er mere end fordoblet.

  Torben Nordal Clausen står med andre ord i spidsen for lidt af en dansk vækstkomet. Men hvad betyder det for hans måde at lede virksomheden på? Mandag Morgen har interviewet den administrerende direktør i Danske Commodities.

  Find flere interviews og portrætter af danske topledere i Mandag Morgens Leadership lounge: mm.dk/leadership-lounge

  # vimeo.com/65207788 Uploaded 1,600 Plays 0 Comments
 2. Bundlinjen og afkastet til auktionærerne er som regel vigtige mål, når man skal afgøre en topleders performance. Men hvad er succeskriterierne for en direktør i en filantropisk virksomhed - en fond, der deler penge ud til velgørende formål?

  Flemming Borreskov har i mere end 10 år stået i spidsen for Realdania, og han er godt i gang med at transformere hele den filantropiske tankegang, drevet af et ønske om i højere grad at sikre innovation og løse samfundsmæssige udfordringer og problemer.

  Men hvilke særlige krav stiller det til en topleder? Mandag Morgen har interviewet Realdanias administrerende direktør, Flemming Borreskov.

  Se flere interviews med danske topledere i Mandag Morgens Leadership Lounge: mm.dk/leadership-lounge

  # vimeo.com/63892463 Uploaded 145 Plays 0 Comments
 3. Med 9.000 ansatte og 38.000 studerende står rektor Ralf Hemmingsen i spidsen for en organisation i samme størrelse som de allerstørste danske erhvervsvirksomheder. Og mens en global uddannelsesrevolution er ved at tage form, har Københavns Universitets bestyrelse netop genansat ham for en ny 4-årig periode.

  Men hvordan vil han bringe Danmarks største uddannelsesinstitution ind i en ny og online tidsalder, og hvad karakteriserer Ralf Hemmingsen som leder? Mandag Morgen har interviewet Københavns Universitets rektor om hans største ledelsesmæssige udfordringer.

  Find flere interviews med danske topledere i Mandag Morgens Leadership Lounge: mm.dk/leadership-lounge

  # vimeo.com/62410569 Uploaded 205 Plays 0 Comments
 4. Presset for at gennemføre reformer i den offentlige sektpr har aldrig været større. Omdrejningspunktet for de store omvæltninger er landets 98 kommuner, som står for den største del af den offentlige service og velfærd.

  Som formand for kommunaldirektørforeningen befinder Bjarne Pedersen sig midt i denne transformation. Og under hårdt pres fra regeringen har han sammen med sine kommunaldirektør- og borgmesterkolleger i kommunerne foretaget en voldsom opbremsning velfærdsudgifterne i løbet af de seneste par år. Men hvad betyder det for kommunerne, og hvordan indstiller man sig på den nye økonomiske virkelighed?

  Mandag Morgen har interviewet Bjarne Pedersen om kommunernes største udfordringer.

  Find flere interviews, analyser og ny viden på mm.dk

  # vimeo.com/58956573 Uploaded 224 Plays 0 Comments
 5. Der var tale om et karrieremæssigt kvantespring, da Bjarne Corydon d. 3. oktober 2011 trådte frem på Amalienborg Slotsplads som Danmarks nye finansminister. Fra rollen som stabschef og strateg hos Socialdemokraterne blev Bjarne Corydon med ét en del af Danmarks magtelite.

  En nøglefigur i regeringen, ansvarlig for den danske økonomi og chef for de ansatte i det magtfulde finansministerium. Kort sagt: En af Danmarks absolutte topledere.

  Så meget desto mere bemærkelsesværdigt er det, at Mandag Morgens læsere for få uger siden kårede finansministeren som den anden bedste leder i 2012, kun overgået af LEGO-miraklet, Jørgen Vig Knudstorp.

  Men hvordan håndterer finansministeren sine ledelsesmæssige udfordringer? Mandag Morgen har interviewet toplederen Bjarne Corydon.

  Find flere interviews med danske topledere i Mandag Morgens Leadership Lounge: mm.dk/leadership-lounge

  mm.dk

  # vimeo.com/55523399 Uploaded 456 Plays 0 Comments

Leadership Lounge Channel

Mandag Morgen PRO

Mandag Morgen interviewer løbende danske topledere og CEO's om deres ledelsesmæssige udfordringer og muligheder.

Læs mere på mm.dk/leadership-lounge, hvor du også finder vores store bagkatalog af portrætartikler af danske topledere.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.