Ik wil dat het Mediafonds blijft!

 1. sweety is a documentary film about the friends, betrayal and murder of maja bradaric. november 17th, 2003 maja was murdered by three of her friends during a car ride. sweety premiered at idfa 2008. the film caused a controversy in the netherlands. it was described as the worst documentary for years, so bad that one journalist wondered if it was better to completely ignore the artistic misdemeanor or to wage battle against evil. sweety screened at hotdocs toronto in international competition. it was broadcasted by bnn on november 18th 2009.
  director - menna laura meijer, editor - albert markus, d.o.p. - bert haitsma, sound - david spaans, producer - pieter van huystee film, co-producer mint film

  # vimeo.com/52329217 Uploaded 1,168 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Trailer
  Director: Sarah Mathilde Domogala
  DOP: Wiro Felix
  Editor: Axel Skovdal Roelofs
  Co-Producer:Menna Laura Meijer

  # vimeo.com/14180944 Uploaded 5,026 Plays / / 4 Comments Watch in Couch Mode
 3. Kyteman. Now What? is een documentaire van Menna Laura Meijer. Officiële selectie IDFA 2011 Play Music Documentary Competition. 1 december in de bioscoop.

  In 2009 werd Colin Benders in één klap beroemd met zijn hiphoporkest Kyteman. Hij overrompelde en overwon Nederland met optredens en zijn album The Hermit Sessions. Recensenten overtroeven elkaar in hun lof: ‘De lat voor live-hiphop is één meter hoger gelegd door een jongen uit Utrecht’, ‘The next big thing’ van eigen bodem’, ‘betoverend’, en ‘een on-Nederlands rijk en ambitieus album’.

  Toch beslist Benders tot ieders verbazing om in december 2009 zijn laatste concert te geven. Hij gelooft dat een echte kunstenaar het bekende loslaat, risico’s neemt en zijn verlangen naar vernieuwing volgt. ‘Ik maak geen muziek om succes te krijgen. Ik maak geen muziek om geld te verdienen. Het is een bizar jaar geweest, maar nu heb ik weer de ruimte om na te denken over het volgende ding.’

  Wat dat volgende ding moet worden, dat is de vraag. De documentaire volgt de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek. En vraagt zich af waarin voor hem de bron van zijn muziek ligt. De film geeft een indringend beeld van een uitzonderlijk getalenteerd muzikant. Benders is compromisloos in zijn kunstenaarschap en durft, met ogenschijnlijk gemak, groots te denken. Maar de dagelijkse praktijk, het geld en de organisatie, laten zich niet zo makkelijk in banen leiden en staan vaak in schril contrast met de plannen en idealen van de muzikant.

  # vimeo.com/31743404 Uploaded 6,442 Plays / / 3 Comments Watch in Couch Mode
 4. De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst 'vliegt' ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire ANNE VLIEGT zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil...

  Deze film komt tot stand met een bijdrage van het Mediafonds, het Fonds Psychische Gezondheid en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een productie van Zuidenwind Filmprodukties in co-productie met de NCRV.

  Scenario & regie: Catherine van Campen

  Meer info:
  annevliegt.nl

  © 2010 Zuidenwind. All Rights Reserved.

  # vimeo.com/16498148 Uploaded 1,133 Plays / / 2 Comments Watch in Couch Mode
 5. Download het bestand en vervang het documentaire-fragment met een fragment uit je eigen film. Upload het geheel naar vimeo/youtube en verspreidt het filmpje onder zoveel mogelijk mensen.
  Klik op Download hieronder. Rechtermuis-klik op het gewenste formaat en "bewaar bestand als...".

  # vimeo.com/52639572 Uploaded 12.2K Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode

Ik wil dat het Mediafonds blijft!

Menna Laura Meijer Plus

Ik wil dat het Mediafonds blijft! Het Mediafonds ondersteunt, stimuleert en financiert documentaires, videoclips en films waar ik van houd. Het zijn films die me hebben geraakt, waar ik om heb gelachen en gehuild, films die ik haatte en waar ik van heb


+ More

Ik wil dat het Mediafonds blijft! Het Mediafonds ondersteunt, stimuleert en financiert documentaires, videoclips en films waar ik van houd. Het zijn films die me hebben geraakt, waar ik om heb gelachen en gehuild, films die ik haatte en waar ik van heb geleerd.
Door de aangekondigde bezuiniging van 16 miljoen euro zal het Mediafonds noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Het is een treurige verschraling van het filmklimaat in Nederland als dit gebeurt. Het Mediafonds ondersteunt per jaar 80 documentaires, 32 dramaproducties, 16 videoclips en 20 transmediaproducties. Geef dit regeerakkoord niet het laatste woord.

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels