Ik wil dat het Mediafonds blijft!

 1. # vimeo.com/19285825 Uploaded 287 Plays 0 Comments
 2. first episode of SEXY a 7 part documentary series on teenagers, love and sexiness. Director Menna Laura Meijer, edit Albert Markus, photography Bert Haitsma and sound David Spaans. Broadcasted by VPRO 2007.

  # vimeo.com/5400257 Uploaded 5,078 Plays 0 Comments
 3. International trailer:
  I'm Never Afraid! / Ik Ben Echt Niet Bang!
  documentary, 20min, s16mm, color, dolby sr, 2010, Netherlands, director: Willem Baptist

  Kaliber Film / VPRO (c) 2010

  - official selection 23th IDFA
  - official selection 55th BFI London Film Festival
  - official selection 18th Slamdance Film Festival
  - official selection 19th Plus Camerimage
  - winner Kinderkast Jury Award at 25th Cinekid FF
  - winner Golden Gate Award at 55th San Francisco International Film festival
  - winner Documentary Short Grand Jury Prize at 36th Atlanta Film Festival
  - winner Int. Jury Award at Olympia Film Festival
  - winner Children's Jury Award at Olympia Film Festival
  - winner Kids Land Award at Kavalan Int. Short Film Festival Taiwan.

  # vimeo.com/16375088 Uploaded 6,039 Plays 0 Comments
 4. In de documentaire PAINFUL PAINTING belicht regisseur Catherine van Campen de bijzondere werkmethode van schilder Ronald Ophuis en de gespannen relatie tussen kunst en werkelijkheid in zijn werk. De kunstenaar portretteert in de film de zeer gewelddadige spelletjes die kindsoldaten in Sierra Leone tijdens de recente burgeroorlog met vrouwelijke gevangenen speelden. Na een bezoek aan Afrika ensceneert hij met behulp van acteurs enkele van die extreme scènes vervolgens opnieuw in zijn atelier, om deze taferelen uiteindelijk op groot formaat doek te schilderen.

  Ronald Ophuis neemt door zijn onderwerpkeuze een bijzondere plaats in binnen de Nederlandse schilderkunst. Zijn schilderijen met heftig menselijk lijden onderzoeken op confronterende wijze onze beladen relatie met geweld. Zonder zelfonderzoek te schuwen lijkt Ophuis ervan doordrongen dat geweld in ons allemaal huist...

  Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

  Geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties in
  coproductie met de NTR.

  PAINFUL PAINTING beleeft haar wereldpremière tijdens IDFA 2011 dat plaatsvindt in Amsterdam van 16 t/m 27 november 2011.

  PAINFUL PAINTING wordt op IDFA vertoond in de Nederlandse competitie en als enige Nederlandse film in de IDFA internationale competitie voor mid-length documentary. Kijk op de IDFA website (idfa.nl) voor meer informatie over vertoningsdata en tijden.

  31 januari 2011 wordt PAINFUL PAINTING uitgezonden in NTR's Het Uur van de Wolf.

  # vimeo.com/31958062 Uploaded 9,698 Plays 0 Comments
 5. Drie jongens zijn dikke vrienden. Ze hebben geen geheimen voor elkaar. Ze leren elkaar over het leven en vooral over MEISJES. Samen zijn ze op zoek naar hoe een echte man zich moet gedragen. De film won het Gouden Beeld, de Prix Jeunesse, de Kinderkast en de Kids & Docs jubileumprijs.
  director Menna Laura Meijer - edit Albert Markus - d.o.p. Bert Haitsma - sound David Spanish

  # vimeo.com/52369265 Uploaded 391 Plays 0 Comments

Ik wil dat het Mediafonds blijft!

Menna Laura Meijer Plus

Ik wil dat het Mediafonds blijft! Het Mediafonds ondersteunt, stimuleert en financiert documentaires, videoclips en films waar ik van houd. Het zijn films die me hebben geraakt, waar ik om heb gelachen en gehuild, films die ik haatte en waar ik van heb…


+ More

Ik wil dat het Mediafonds blijft! Het Mediafonds ondersteunt, stimuleert en financiert documentaires, videoclips en films waar ik van houd. Het zijn films die me hebben geraakt, waar ik om heb gelachen en gehuild, films die ik haatte en waar ik van heb geleerd.
Door de aangekondigde bezuiniging van 16 miljoen euro zal het Mediafonds noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Het is een treurige verschraling van het filmklimaat in Nederland als dit gebeurt. Het Mediafonds ondersteunt per jaar 80 documentaires, 32 dramaproducties, 16 videoclips en 20 transmediaproducties. Geef dit regeerakkoord niet het laatste woord.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.