desitter-meesterastronoom

No videos have been added to this channel

desitter-meesterastronoom

Lightcurve Films

Leiden, 18 mei 2010

Sterrewacht Leiden verheugt zich op het verschijnen van een biografie van haar oud-directeur Willem de Sitter in dit lustrumjaar van de Universiteit Leiden. Om dit te vieren heeft een aantal sprekers de Sitter, zijn werk en zijn…


+ More

Leiden, 18 mei 2010

Sterrewacht Leiden verheugt zich op het verschijnen van een biografie van haar oud-directeur Willem de Sitter in dit lustrumjaar van de Universiteit Leiden. Om dit te vieren heeft een aantal sprekers de Sitter, zijn werk en zijn belang voor de hedendaagse wetenschap belicht in een viertal voordrachten.

Zie ook het nieuwsbericht en het programma op http://www.strw.leidenuniv.nl/desitter/, en de recentie die verscheen in het NRC op 13 februari 2010 http://www.nrcboeken.nl/recensie/huisvader-van-de-sterrenkunde (hier is tevens te vinden hoe het boek te verkrijgen is).

Camera, geluid en montage werden verzorgd door Maarten Roos, fimmaker, voormalig sterrenkundige en alumnus van de Universiteit en Sterrewacht Leiden (zie meer videos over sterrenkunde van zijn hand op vimeo.com/lightcurvefilms).

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.