1. A Hortobágyi Nemzeti Park területén forgatott filmsorozat egy különleges világot mutat be. Egy olyat, amelyben a természetvédelem és a gazdálkodás érdekei és céljai nem ellentétben állnak egymással, hanem ugyanazon célokat szolgálják. Az ősi, legeltetésre építő állattartás egyszerre ad munkát az itt élő embereknek, és biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a lehető legtöbb állat- és növényfajnak kedveznek a területen. Magyarország első nemzeti parkját négy évszakban mutatja be a filmsorozat, amelyet a Hortobágyi Nemzeti Park Látógatóközpontjában térhatűsú (3D) verzióban is meg lehet tekinteni.

  Uploaded 9 Plays 0 Comments
 2. A filmbetekintést nyújt a nádasok élővilágába, és a nád felhasználásának lehetőségeibe is. Megismertet minket a megvalósított projekt természetvédelmi jelentőségével is. A Fertő tó nádasainak és a tómeder vízpótló csatornáinak rekonstrukciója cím.

  # vimeo.com/155434983 Uploaded 2,313 Plays 0 Comments
 3. 2014-ben volt a legendás természettudós, utazó és polihisztor, Herman Ottó halálának 100-dik évfordulója, és ugyanekkor ünnepelte fennállásának 40-dik évfordulóját a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Vajon mi köti össze egymással a természettudományok nagyszakállú öregjét és a hazai természetvédelem fontos szereplőjét? Kicsit utánajártam a dolgoknak, és kiderült, hogy nagyon is sok minden. Következzen egy évszázadokon átívelő utazás, melyből kiderül, kinek köszönhető, hogy Magyarország még ma is rendkívül gazdag természeti kincsekben!

  Uploaded 470 Plays 0 Comments
 4. # vimeo.com/125994886 Uploaded 17 Plays 0 Comments
 5. A gerecsei Öreg Tölgy nem mozog túl sokat. Mégis rengeteg érdekes dolog történik vele.
  The Old Oak of the Gerecse doesn’t move too much. Still, a lot of things are happening to it.

  SZINOPSZIS: Létezik a földi élőlényeknek egy olyan formája, amely minden más ismert életformánál jobban kihasználja a területben rejlő lehetőségeket. Egy életforma, aminek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A fák különleges élőlények. Rendkívül lassan nőnek, és - talán éppen ezért - rendkívül sokáig képesek élni. Megadják a módját a születésnek éppúgy, mint az elmúlásnak. Puszta létükkel ezer meg ezer másik faj fennmaradását biztosítják. A fák olyan sokban különböznek a többi élőlénytől, hogy már-már jobban beillenének földönkívüli létformának, semmint evilági élőlénynek. Teljesen mások, mint a többi növényfaj, az állatokról már nem is beszélve. Számukra máshogy telik az idő. Egy ilyen óriásnak egy nap olyan, mint egy pillanat. Egy évszak olyan, mint egy röpke óra. És egy év olyan, mint egy hamar tovatűnő nap. Történetünk egy fáról szól. Egy óriásról, ami az elmúlt évszázadokban nem mozdult egy tapodtat sem: mégis rengeteg érdekes dolog történt vele. A Nagy Fafilm.

  SYNOPSIS: Trees are very special creatures. They grow very slowly and hence they live for very long. Simply by existing they provide shelter and food for thousands of other creatures. Trees are so different from other life forms that sometimes they look as if they were out of this world. They spend their time on a different scale. For them, a day is like a moment. A season is like an hour. And a year is like a simple single day. This is the story about an oak tree. A giant, which have been standing in the same place for centuries now, still, a lot of interesting things happened to it.

  Uploaded 31 Plays 0 Comments

Molnár Attila Dávid filmjei

Filmjungle PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.