1. Öt kontinens. Évezredek és közelmúlt. Eltűnt kultúrák, élő hagyományok…
  Bárhonnan származik is, minden múmiának saját története van. E személyes történetekből életeket, letűnt korokat, távoli kultúrákat ismerhetünk meg. A múmiák rejtélye mindenkiben kérdések ezreit veti fel. A kiállításban a miértekre és a hogyanokra keressük a választ – a tudomány eszközeivel. Ugyanis mindent, amit a múmiákról tudunk, azt a tudomány segítségével derítettük ki hosszú idő alatt. A múmiák halottak, nem beszélnek, ám a tudomány segítségével mégis szóra bírhatók.
  A kiállításban a világ különböző részeiről származó, más-más időben, különféle módszerekkel mumifikált, vagy különbözőképpen mumifikálódott múmiákat mutatunk be. Az itt kiállított, összesen 28 múmia nagy valószínűséggel most látható utoljára együtt Európában.
  mumiavilag.hu
  Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy kiállításunkon emberi testeket mutatunk be, ez pedig érzelmileg felkavaró lehet. Ezért kérjük, hogy csak saját felelősségre nézze meg a kiállítást! A kiállításban műtárgyvédelmi okok miatt sem fényképezőgépet, sem mobiltelefont nem lehet használni.
  Nyitva tartás
  Minden nap: 10-18 óráig, szünnap: kedd
  A kiállítás ideje alatt minden csütörtökön hosszabbított nyitva tartással és 6-tól 8-ig változatos programokkal, izgalmas kalandokkal, tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket.

  Belépődíjak
  • Felnőtt: 1800 Ft
  • 6–26 éves korig: 900 Ft
  • 62 év fölött: 900 Ft
  • általános és középiskolás csoportoknak: 800 Ft/fő
  • 6 éves kor alatt és 70 éves kor fölött, a fogyatékkal élőknek (és egy kísérőjüknek), a pedagógusoknak, a miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkező és a 400 főnél nagyobb tagságot számláló közgyűjteményi szakmai szervezetek tagjainak a belépés díjtalan.

  Elérhetőség
  Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.
  Telefon: +36 1 210-1085
  E-mail: mtminfo@mttm.hu

  # vimeo.com/112009540 Uploaded 226 Plays 0 Comments
 2. Egy múzeum nem csak épület és gyűjtemény, hanem szellemi közösség is. Összekapcsolja az évszázadok óta földben porladó névtelen elődöket és a köztünk élő tudósokat, mecénásokat, érdeklődőket, gyűjtőket. Munkájuk, akár trópusi gyűjtőkként, akár tudományos kutatókként tevékenykednek, rengeteg érdekességet rejt. Mindez, a tudósok általában jellemző csendessége miatt, a nagyközönség számára rejtve marad. A sok száz ember közös szellemi építményeként fejlődő, 2002-ben 200 éves, a világ legjobbjai közé számító Természettudományi Múzeum kialakulását, fejlődését mutatjuk be ebben az ismeretterjesztő filmben Hanna és Anna segítségével.

  Uploaded 0 Plays 0 Comments

A Magyar Természettudományi Múzeum filmjei

Filmjungle PRO

Ezen a csatornán a Magyar Természettudományi Múzeumról, történetéről, kiállításairól, a muzeológusai kutatásairól, expedícióiról és azok eredményeiről szóló filmeket gyűjtöttük össze.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.