1. Wie zijn de leerlingen in het Antwerpse onderwijs? Welke socio-economische achtergrond hebben ze? Wat weten we over hen? En verandert deze samenstelling tegen 2020? Hoeveel procent leerlingen komen erbij? En wat betekent dit voor culturele partners? Marleen Baillieul is medewerker evidence based policy bij Algemeen Onderwijsbeleid.

  # vimeo.com/35738019 Uploaded
 2. Zijn voorstellingen, workshops of theaterbezoeken duur voor scholen? Rekenen ze de kost steeds door aan de leerlingen? Krijgen scholen extra geld voor culturele activiteiten? Wat is de maximumfactuur en is er ook een minimumfactuur? En wat is dat Sociaal Fonds?

  Pat Kussé is coördinator Brede Scholen bij Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen.

  # vimeo.com/35742115 Uploaded
 3. Sterke projecten vragen sterke scholen, en omgekeerd. Maar wat is een ‘sterke school’? Welke elementen heb je nodig om projectwerking tot een goed eind te brengen? Wanneer is een project zinvol op school, en hoe kun je de impact vergroten? Wat zijn de bouwstenen van een goed schoolbeleid? Kunnen culturele partners hierop inspelen?

  Johan Huybrechts is coördinator Leren en Innoveren bij Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen.

  # vimeo.com/35742981 Uploaded
 4. Het deeltijds kunstonderwijs wijzigt. Nieuwe structuren, nieuwe inhouden, nieuwe visies. Welke veranderingen staan voor de deur? Vanuit welke uitgangspunten? Is er ruimte voor samenwerking met andere scholen of partners? En klopt het dat kinderen op jonge leeftijd al dko kunnen volgen?

  Jos Thys is medewerker van het Vlaams ministerie van Onderwijs, deeltijds kunstonderwijs

  # vimeo.com/35743619 Uploaded
 5. Het Antwerpse onderwijs staat voor heel wat uitdagingen want ondanks heel wat vernieuwende initiatieven lopen meer en meer kinderen en jongeren schoolse vertraging op. Welke acties kan een school ontwikkelen om beter in te spelen op de verschillen tussen leerlingen en de leerprocessen verrijken en versnellen ? Hoe ontwikkelen we samen de talenten van kinderen en jongeren ?

  Johan Huybrechts is coördinator Leren en Innoveren bij Algemeen Onderwijsbeleid Antwerpen.

  # vimeo.com/35748172 Uploaded

Onderwijsdag voor Cultuur

Onderwijsbeleid Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.