Pantomimteatern Trailers

 1. När Besser och Wisser bygger saker behöver de inga ritningar, för de vet ju ändå precis hur man ska göra… eller? Två vänner jobbar med att bygga saker. Och bygga och laga det kan de, men inte det som chefen vill… De bygger in sig i trassliga missförstånd med bråkiga bollar, envisa katter och vilsna känslor. När chefen skäller som värst har de alltid varandra. Och till slut öppnar sig en helt ny dörr.

  Filmad av Bengt Wanselius

  pantomimteatern.se

  # vimeo.com/232801603 Uploaded 579 Views 0 Comments
 2. HOPPET - för jag dog inte
  Pantomimteaterns nya föreställning om barn på flykt, premiär 4 februari 2017.
  Filmad av Bengt Wanselius

  # vimeo.com/202170400 Uploaded 2,188 Views 0 Comments
 3. Inspirerat av Hertha Hillfon och hennes storslagna konstnärskap.

  Hertha stökar i sin ateljé. Varje dag lockar leran till lek! Hertha knådar, formar masker, djur och drömmar. Aldrig har hon varit så gammal – och aldrig har hon haft så många idéer som vill bli till!

  Bara en skulptur till! Och en till! Och fågeln ska ju bli klar – för hon måste komma till Florens – det har hon lovat. Men vem är det som tassar omkring härinne? Hur kom hon hit? Genom den stora lerugnen?

  Föreställningen är inspirerad av Hertha Hillfon och hennes storslagna konstnärskap. Allt filtrerat genom minnet av en långvarig vänskap mellan Hertha Hillfon och Pantomimteaterns konstnärliga ledare Bo W Lindström, eller Bosse Mimare, som Hertha kallade honom.

  Från 5 – 11 år
  Föreställningslängd ca 40 min

  MEDVERKANDE OCH PRODUKTION:
  Idé: Bo W Lindström och Victoria Kahn
  Regi: Victora Kahn
  Scenografi, kostym och masker: Sara Kander
  Mask och peruk: Cais-Marie Björnlod
  Musik: Torbjörn Svedberg
  Ljusdesign och teknik: Mikael Tham
  Medverkande: Bo W Lindström och Alice Hillbom Rudfeldt
  Turné: Jonas Reinicke
  Produktion: Veronica Bedecs

  # vimeo.com/143141311 Uploaded 1,203 Views 0 Comments
 4. Fia blir Fideli och Hampus blir Farornas konung i Gunnel Lindes äventyr om två ensamma barn som hittar varandra och skapar en egen värld där allt är möjligt. En värld där ingen utmaning är för läskig och hemligheter aldrig, aldrig avslöjas.

  Pantomimteaterns dramatiska och färgsprakande iscensättning av den svenska barnboksklassikern Den vita stenen är en hyllning till fantasin och förälskelsen.

  Det konstnärliga teamet bakom publik- och kritikersuccén “Charlies unge” skapar en allålders-föreställning med mimens starka uttryck. Vi har hittat på ett sätt att kombinera mim och film där karaktärerna rör sig mellan scen och filmduk. Det skapar den brokiga värld historien utspelar sig i till tonerna av Nicolai Dungers specialkomponerade musik.

  # vimeo.com/109125691 Uploaded 878 Views 0 Comments
 5. Om att övervinna både små & stora rädslor
  På turné i Sveriges simhallar

  Efter två somrar med PLASK! utomhus i Sveriges plaskdammar så flyttar vi nu in i simhallarna för att ge oss ut på djupare vatten.

  Pappa ska jobba och Silla ska hälsa på sin Farfar Kaptenen som vaktar havet. Äntligen ska hon få lära sig att simma. Förväntningarna glimrar som vattendropparna på ytan men rädslorna kryper fram när oväntade gäster kommer på besök. En mimbaserad föreställning i simbassäng med inslag av akrobatik, specialskriven musik och våghalsiga vattenkonster. En interaktiv föreställning där barnen får vara med och hjälpa till på slutet.

  Följ med ut i havet på ett stort äventyr som inte lämnar någon oberörd.

  ********
  Idé: Bo W Lindström | Manus: Anna Svensson Kundromichalis | Regi & manus: Victoria Kahn | Scenografi & kostym: Sara Kander | Musik: Torbjörn Svedberg | Medverkande: Bo W Lindström, Hannu Böök och Alice Hillbom Rudfeldt | Producent: Matilda Cervin, Veronica Bedecs

  # vimeo.com/104495681 Uploaded 427 Views 0 Comments

Pantomimteatern Trailers

Pantomimteatern Plus

Här kan du se kortare trailers på våra föreställningar. För mer information om föreställningarna besök pantomimteatern.se

OM OSS
Pantomimteatern – som startades 1977 – vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill…


+ More

Här kan du se kortare trailers på våra föreställningar. För mer information om föreställningarna besök pantomimteatern.se

OM OSS
Pantomimteatern – som startades 1977 – vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik. Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Teater Påfågeln i Stockholm, samt på turné i hela landet under stor del av året. Vi ger även workshops i mim och kroppsspråk. Vår vision är att utveckla och befästa mimen som konstart!

Föreställningarna utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt dem som saknar ett utvecklat verbalt språk.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.